UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-06 14:35

Kadetek fináléja

Hat csapat már páholyból figyeli a döntőért folytatott keresztjátékot a kadet leányok kosárlabda-bajnokságában. A nyolcas fináléban a Csata DSE rendhagyó módon két együttessel képviselteti magát.

L. G. Szerdán véget ért a felsőházi rájátszás a kadet leányok kosárlabda-bajnokságában. Utolsóként a Rátgéber Akadémia–Csata DSE/B mérkőzést játszották le, amelyen a korosztálynál eggyel fiatalabb, serdülőkorú játékosokból álló fővárosi csapat 84-69-re nyert Pécsett. A nyolcas döntő szempontjából már nem volt jelentősége a mérkőzésnek, de a végső sorrendet természetesen befolyásolta az utoljára lebonyolított összecsapás.

DSC_0457(1)
DSC_0457(1)
Az élen a Vasas Akadémia, a Csata DSE/A – vagyis a kora alapján valódi kadetcsapat – és a Csata DSE/B egyaránt 11/3-as mérleggel zárt, az egymás elleni eredmény alapján alakult ki végül a fenti sorrend. A Rátgéber Akadémia volt az egyetlen csapat, amelyik az éllovas trión kívül pozitív mérleget tudott felmutatni, a negyedik pécsiek 8/6-os mutatóval rendelkeznek. Az ötödik DVTK-ÉLKSK – amely a hírek szerint a nyolcas döntő házigazdája lesz – ötvenszázalékos mérleggel bír. A hatodik, egyenes ágon döntőt érő helyre a Soproni Darazsak Akadémia futott be a szintén 3/11-es mutatóval záró Kecskeméti KA előtt. Kecskeméten februárban 58-55-re, Sopronban egy hónappal később 56-50-re nyert a hazai csapat, vagyis a soproniak összesítésben három ponttal bizonyultak jobbnak. A hetedik helyen végző Kecskeméti KA és a nyolcadik KSC Szekszárd keresztjátékra kényszerül az utolsó két, döntős helyért az alsóház két legjobb együttese, a Nyíregyházi Kosársuli és a győri Széchenyi KA ellen. A nyíregyháziak az alsóházi keresztjátékban a Török Flóris-Törekvés SE-t, míg a győriek a BEAC-Újbuda KA-t búcsúztatták kettős győzelemmel. Csütörtökön már le is játszották a döntőért vívott párharcok első mérkőzését, a győriek hazai pályán 81-73-ra nyertek a szekszárdiak ellen, míg a kecskemétiek Nyíregyházán győztek 74-48-ra. A visszavágókat vasárnap délután tartják, vagyis akkor dől el, melyik nyolc csapat alkotja a döntő mezőnyét.