UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-11 22:47

Ketten az elődöntőben

A serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében két csapat már biztosította a helyét a négy között. A Vasas Akadémia és a KSC Szekszárd készülhet az elődöntőre, a másik csoportban a favorit Csata DSE erődemonstrációval kezdett.

L. G. A kadet fiúk fináléjával párhuzamosan megkezdődött a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője is. A tornának csütörtökön és pénteken a Gabányi László Sportcsarnok ad otthont, és vasárnap a helyosztókat is ott játsszák. A B csoport tagjaira dupla forduló várt az első napon, az A jelű négyes tagjai egyszer léptek pályára. Pénteken fordított napot tartanak, akkor a B-ben helyet kapott együtteseknek lesz könnyebb feladatuk.

Serdülődöntő Vasas-MTK
Serdülődöntő Vasas-MTK
Az első nap mérkőzései egyetlen kivétellel nagy különbséget hoztak. A duplázó B csoportban el is dőlt, melyik két csapat jut az elődöntőbe, hiszen a Vasas Akadémia és a KSC Szekszárd is két-két győzelmet könyvelhetett el. A pasarétiek előbb a győri Széchenyi KA ellen nyertek egy híján negyven ponttal, 82-43-ra, a torna nyitányán, majd késő délután már kereken negyven ponttal, 92-52-re múlták felül az MTK Budapestet. A KSC Szekszárd délelőtt az MTK ellen győzött 70-48-ra, majd este csatlakozott a négy között a Vasashoz, miután 81-65-re győzött a győriek ellen. A mindkét mérkőzését elbukó Széchenyi KA és az MTK Budapest a pénteki, egymás elleni mérkőzésének eredményétől függetlenül az 5-8. helyért folytathatja, a Vasas és a Szekszárd pedig a csoportgyőzelemért csap össze. Az A csoportban a veretlen és ezáltal a bajnokság legnagyobb esélyesének számító Csata DSE erődemonstrációval jelezte, hogy nem lehet megszorítani a nyolcas döntőben sem. Tursics Krisztián együttese az első negyed után még „csak” 16 ponttal vezetett a Török Flóris-Törekvés SE ellen, de a második tíz percben már mindössze két pontot engedélyezett ellenfelének, miközben harmincat dobott. A folytatás hasonlóképp telt, a Csata a 35. percben már száz pont fölé is eljutott, végül 116-31-re győzött. A csoport másik találkozója volt a nap egyetlen kiegyenlített párharca, a három negyed után mindössze egyetlen ponttal vezető DVTK-ÉLKSK jobb hajrájával 85-73-ra nyert a Soproni Darazsak Akadémia ellen. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.