UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-12 22:15

Százon túl a Csata

A várakozásoknak megfelelően a Csata DSE, némi meglepetésre pedig a Török Flóris-Törekvés SE csatlakozott a már elődöntőbe jutott Vasas Akadémiához és a KSC Szekszárdhoz a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságában. A Csata DSE másik ligában játszik a többiekhez képest, valamennyi meccsén száz pontnál többet dobott a nyolcas döntő csoportkörében.

L. G. A serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának Budapesten zajló nyolcas döntőjében csütörtökön már eldőlt, hogy a B csoportból a Vasas Akadémia és a KSC Szekszárd lesz ott a négy között. A négyes tagjaira pénteken csak egy-egy mérkőzés várt, a két nyeretlen együttes küzdelmét a második félidőt domináló Széchenyi KA nyerte az MTK Budapest ellen, a győriek 77-73-ra bizonyultak jobbnak.

Serdülődöntő Csata-DVTK
Serdülődöntő Csata-DVTK
A csoportelsőség volt a tétje a Vasas és a Szekszárd összecsapásának, a találkozó első félideje pedig kiegyenlített küzdelmet hozott. A harmadik negyedben aztán hengereltek a pasarétiek, az akkor összeszedett, tizenhárom pontos előny pedig kitartott egészen a végső dudaszóig. A Vasas 82-69-re győzött, azzal megnyerte a csoportot. A duplázó A jelű négyesben az egész évadban veretlen Csata DSE folytatta azt, amit az első napon elkezdett. Akkor a Török Flóris-Törekvés SE-t verték 116-31-re, majd pénteken a DVTK-ÉLKSK ellen 118-35-re, majd a Soproni Darazsak Akadémia ellen 103-34-re nyertek Tursics Krisztián egészen más szinten kosárlabdázó tanítványai, így elképesztő fölénnyel nyerték meg a csoportot. Az elődöntőt érő második helyért komoly harcot vívtak a többiek. A Törekvés SE – akárcsak a nyitónapon a DVTK – legyőzte a Soproni Darazsak Akadémiát, utóbbinak a 69-58-as vereséggel minden reménye elszállt a négy közé jutásra. A Törekvés–DVTK összecsapás így ki-ki mérkőzéssé lépett elő, melynek győztese készülhetett az elődöntőre. A találkozót némi meglepetésre a nagyot küzdő Törekvés nyerte 68-62-re, így a fővárosiak jutottak a négy közé. A nyolcas döntő mezőnye szombaton átköltözik a BEAC Bogdánfy úti sporttelepére, de a helyosztókat vasárnap ismét a Gabányi László Sportcsarnokban rendezik meg. Szombaton 10 órától megyei rangadót játszanak, a Széchenyi KA és a Soproni Darazsak Akadémia az 5-8. helyért lép pályára, akárcsak 12 órától a DVTK és az MTK. Az első elődöntőt 14 órától játssza a Vasas és a Törekvés, míg a másodikban 16 órakor dobják fel a labdát – ott a Csata DSE és a Szekszárd csap össze. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.