UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-05-28 19:15

Ismét sima volt

A spanyolok sem udvariaskodtak, helyette a belgákhoz hasonlóan 3-0-ra nyertek a leány U19-es labdarúgó-válogatott ellen az Európa-bajnoki selejtező elitkörében. Turtóczki Sándor együttesének ezúttal is adódott lehetősége legalább a gólszerzésre a Hidegkuti Nándor Stadionban, de nem tudta kihasználni a helyzeteket.

UP-info Három a szomorú magyar igazság – mondhatnánk a leány U19-es válogatott Európa-bajnoki selejtező elitkörében mutatott teljesítményét látva, hiszen a belgák után a spanyoloktól is 3-0-ra kapott ki a csapat. A Hidegkuti Nándor Stadionba kilátogató nézők ezúttal is meglehetősen egyoldalú mérkőzést láthattak, a spanyolok minden téren uralták a találkozót és magabiztosan nyertek.

A spanyolok sem kérdeztek Forrás: mlsz.hu
A spanyolok sem kérdeztek Forrás: mlsz.hu
Turtóczki Sándor szövetségi edző már a belgák elleni összecsapás után jelezte, a még nagyobb játékerőt képviselő, az egyértelműen a világ elitjéhez tartozó spanyolokkal szemben csak még nehezebb lesz. Ezért ezúttal is a védekezés megszervezése volt az elsődleges és a kontrákra várt a magyar együttes. A spanyolok sok, rövid passzal játszottak, a labdabirtoklásuk pedig kicsivel nyolcvan százalék fölötti volt, nem sűrűn találkoztak tehát a labdával a mieink. Ennek ellenére a 20. percben a magyar válogatott szerezhetett volna vezetést, miután Rodríguez kapus alászaladt a beívelt szögletnek, de a spanyol védők végül sikeresen felszabadítottak, mielőtt a labda a kapuba jutott volna. Ezt követően többnyire a magyar tizenhatos környékén zajlott a játék, a magyar védelem azonban biztos lábakon állt. A 27. percben sem a hátsó alakzat mattolásával, hanem szabadrúgásból szerzett vezetést Damaris Egurrola révén a spanyol együttes, a labda védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba. Nyolc perccel később megduplázták vezetésüket az ibériaiak, Lucía García fejese a kapufáról befelé pattant, ezzel pedig a játék képét elnézve el is dőlt a mérkőzés. Mindennek tetejébe még a magyar csapat középcsatára, Süle Dóra is megsérült, Krascsenics Petra érkezett a helyére. A félidőben még egyet változtatott Turtóczki Sándor, Kocsán Petra állt be Oláh Adrienn helyett és az 52. percben majdnem gólt is szerzett, a tizenhatos sarkánál lefordult a védőjéről, betört a kapu elé majd a hosszúra lőtt, Rodríguez azonban védett. A kipattanót Krascsenics még belőhette volna, de nem talált kaput. A játék képe a helyzet ellenére változatlan maradt, a 77. percben pedig harmadszor, egyben utoljára találtak be a spanyolok, kialakítva a végeredményt. A csoport másik mérkőzésén a belgák ugyancsak 3-0-ra verték az oroszokra, így ők és a spanyolok hat ponttal állnak az első két helyen, míg az oroszok és a magyarok nulla pontosak, így nekik már nincs esélyük kijutni a kontinenstornára.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ ELITKÖR, HIDEGKUTI NÁNDOR STADION Magyarország–Spanyolország 0–3 (0–2) Magyarország: Varga Luca – Rozmis Gabriella, Turányi Lilla, Csigi Eszter, Kun Barbara, Németh Hanna, Csányi Diána (Gruber Brigitta 78.), Csiki Anna, Oláh Adrienn (Kocsán Petra a szünetben), Gelb Mónika, Süle Dóra (Krascsenics Petra 36.) Gólok: Egurrola (26.), García (34.), Marcos Moral (78.)

A csoport állása két kör után: 1. Belgium 6 pont, 2. Spanyolország 6 pont, 3. Oroszország 0 pont, 4. Magyarország 0 pont További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.