UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-06-04 21:57

Duplán győztek

Az alapszakasz után a négyes döntőt is megnyerte az ifjúsági vízilabda-bajnokságban a KSI: az elődöntőben a Ferencvárost, a fináléban a Vasast győzte le rendkívül magabiztos játékkal.

Bruckner Vince A hétvégén a Margitszigeten rendezték az ifjúsági fiú vízilabda-bajnokság négyes döntőjét az alapszakasz győztese, a KSI mellett a Vasas, a BVSC-Zugló és a Ferencváros szereplésével. Az első helyezett a negyedikkel, a második pedig harmadikkal találkozott az elődöntőben.

A győzelem pillanata: még a vezetőedző, Horváth János is beugrott a vízbe Forrás: waterpolo.hu
A győzelem pillanata: még a vezetőedző, Horváth János is beugrott a vízbe Forrás: waterpolo.hu
Szombaton a döntőbe jutásért először a Vasas és a BVSC-Zugló szállt vízbe: az esélyesnek az alapszakaszban második angyalföldinek számítottak, de a mérkőzés eleje mégsem az ő elképzelésük szerint alakult, a BVSC 4-2-re vezetett a félidőben. A nagyszünet után azonban magához ragadta a kezdeményezést a Vasas, és 6-5-re megfordította az összecsapást. A másik elődöntő már nem alakult hasonlóan szorosan: a KSI és a Ferencváros mérkőzésén előbbi érvényesítette a papírformát, és megtartotta az évadban eddig nyújtott százszázalékos teljesítményét, magabiztosan, 14-6-ra nyert. A vasárnapi fináléban kétségkívül a két legjobb idei együttes játszott. Az alapszakasz győztesét, a KSI-t csak a Vasas tudta megszorongatni a bajnokságban, ezért izgalmasnak ígérkezett a találkozó. A mérkőzés ennek megfelelően szorosan alakult, félidőben csak eggyel vezetett a KSI. a végére azonban elfogyott a Vasas, és 8-3 lett a finálé vége a KSI javára. A győztes együttes vezetőedzője, Horváth János a waterpolo.hu kérdésére elégedetten értékelt a mérkőzés végén: „Azért is értékes ez a bajnoki cím, mert kétszer kellett megnyernünk. Előbb az alapszakaszt nyertük meg veretlenül, aztán szombaton egy új bajnokság kezdődött a négyes döntőben, ahol magabiztosan győztünk, s feltettük a koronát az egész éves teljesítményünkre.” A bronzmeccsen a BVSC-Zugló 11-7-re legyőzte a Ferencvárost. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN sportági aloldalunkon.