UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-06-10 17:06

Piros Zsombor újra GS-győztes!

Ismét Grand Slam-győztes Piros Zsombor! A 17 éves magyar a spanyol Nicola Kuhn oldalán 6-4, 6-4-re verte az amerikai Vasil Kirkov, Danny Thomas kettőst a Párizsban zajló Roland Garros junior teniszversenyének párosdöntőjében, és azzal megszerezte a második GS-trófeáját.

reb „Juniorban a páros inkább a felkészülés részének számít, amikor élesben gyakorlunk az egyesre” - jegyezte meg Piros Zsombor a Roland Garros junior teniszversenyének pároselődöntőjét követően, amikor társával, a spanyol Nicola Kuhnnal az amerikai Sam Riffice, Gianni Ross legyőzve fináléba jutott. Siklós Eriknek adott interjúban arról is beszélt, mennyire összehasonlíthatatlan az Australian Openen aratott egyéni sikere a párizsi pároseredménnyel.

nicola_piros
nicola_piros
Igaz, az GS-győzelem az GS-győzelem, ráadásul a 17 éves magyar jó érzésekkel várta az amerikai az amerikai Vasuil Kirkov, Danny Thomas elleni döntőt. Előbb az amerikai duó, majd a magyar-spanyol páros hozta az adogatását, ám azt követően háromszor is a fogadó nyerte meg a játékot. Pirosék az első játszmában hatszor is bréklabdához jutottak, kétszer éltek is a lehetőséggel, így 6-4-re behúzták az első szettet. A második felvonásban ugyan akadtak lehetőségei az első helyen kiemelt párosnak, 3-3-ig mindenki stabilan hozta az adogatását. Akkor azonban fordult a kocka, és Pirosék elcsenték az amerikai duó szerváját, s bár az 5-3 után adódó két meccslabdát nem tudták kihasználni, a harmadikkal éltek, így 6-4, 6-4-re diadalmaskodtak. Ne felejtsük, Kuhn egyesben ugyancsak döntőt játszott, igaz, 7-6, 6-3-ra kikapott az ausztrál Alexei Popyrintől. Piros bizonyos szempontból felemás, ugyanakkor sikeres Roland Garrost tudhat maga mögött. A januári Australian Open megnyerése után az MTK Budapest fiatalja kizárólag felnőttversenyeken indult, nemrég idehaza elődöntőt játszhatott a balatonalmádi felnőttversenyen. A párizsi juniorviadalon a negyeddöntős szerepléssel kibékült volna, ám egy küzdelmes és egy sima győzelem után a nyolcaddöntőben búcsúzott egyesben. Maradt a páros, amelyben eredetileg nem is tervezett indulni, ám Kuhn még magyarországi szereplése idején kereste fel azzal, hogy megpróbálhatnák együtt a duók között. A fináléig kétszer két, kétszer három játszmában nyert az első helyen kiemelt kettős. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalon.