UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-06-04 14:10

Küzdelmes Piros-siker

Nehéz, de sikeres rajtot vett Piros Zsombor a Párizsban zajló Roland Garros juniorversenyében, miután kicsivel több mint két óra alatt 4-6, 6-2, 6-4-re legyőzte a szabadkártyával induló francia Maxence Broville-t.

reb A 17 éves Piros Zsombor az Australian Open juniorversenyének győzteseként utazott Párizsba, ahol a kemény pályán aratott világraszóló diadala óta először lépett pályára korosztályos versenyen. A január óta eltelt időben a felnőttek között próbálkozott, sikerrel. A Roland Garros negyedik kiemeltjére a junior-világranglistán 67., így a 64-es főtáblán szabadkártyával lehetőséget kapó hazai Maxence Broville várt az első körben.

piros_mtsz
piros_mtsz
Piros aztán alaposan megizzadt a 17-es pálya vörös salakján, ugyanis a lelkes francia nem adta ingyen a bőrét. Bár az első játszmában a magyar fiú hatékonyabban ütötte az első szerváit, Broville több pontot nyert a sajátjai mögött, ráadásul kétszer is elvette Piros adogatását, aki csak egy brékkel felelt, így 6-4-gyel a franciáé lett a szett. A második játszmában Broville igen gyengén élt az adogatás nyújtotta lehetőséggel, Piros nyolcszor is bréklabdához jutott, s hárommal élt is, így gyorsan, 6-2-vel egyenlített. A harmadik felvonásban aztán Piros belelendült, eggyel többször vette el a riválisa szerváját, mint Broville az övét, így küzdelmes, egészen pontosan két óra két percig tartó mérkőzésen 4-6, 6-2, 6-4-re legyőzte a franciát, így 32 közé jutott. Pirosra a 16 közé kerülésért az amerikai Vasil Kirkovot 0-6 7-6, 6-2-re legyőző ír Simon Carr vár. A magyar fiú a Roland Garros előtt arról beszélt, a negyeddöntős szerepléssel már kiegyezne. Egy lépést már tett a cél teljesítése felé. Párosban az egyes 11. kiemeltjével, a spanyol Nicola Kuhnnal lép pályára. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalon.

ROLAND GARROS JUNIORTORNA, PÁRIZS A 64 között Piros Zsombor (4.)–Maxence Broville (francia) 4-6, 6-2, 6-4