UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-06-05 17:47

Piros: tovább, tovább

Alig több mint egy óra alatt 6-0, 6-4-re nyert Piros Zsombor a Párizsban zajló Roland Garros junior teniszversenyének második fordulójában, így a 16 közé jutott. A negyeddöntőért a cseh Michael Vrbenski és az ausztrál Blake Ellis párharcának győztese vár rá.

reb Akármeddig is jut a 17 éves Piros Zsombor a Roland Garros juniorversenyében, már biztosan értékes pontokat szerez a junior-világranglistán, hiszen tavaly nem szerepelt Párizsban, most pedig – ha szenvedve is – sikerrel vette az első kört az év második Grand Slam-versenyén.

piros_getty_images
piros_getty_images
A magyar fiú azonban nem a második körös produkcióért utazott Párizsba (sokkal inkább a negyeddöntős szereplésért), így Pünkösd hétfőjén, a 32 között az ír Simon Carr ellen bizonyíthatott. Amilyen szenvedve játszott vasárnap Zsombor, annyira könnyedén teniszezett aktuális riválisa ellen. Az első játszmában nem adott lehetőséget az ellenfélnek, a játék minden elemében jobban teljesített, mint Carr, így habkönnyen, 6-0-ra nyert. Talán törvényszerű is volt, hogy a második szett már nem hoz ilyen szárnyalást. Carr is feltámadt, s míg az első felvonásban csak két bréklabdáig jutott, ezúttal kétszer el is vette Piros adogatását. Mentális erejét – vagy Zsombor kihagyását? – mutatja, hogy a magyar fiú 5-3-as vezetésekor meccslabdákat hárított, és akkor brékelte másodjára Pirost. Csakhogy az Australian Open juniorbajnoka nem hagyta, hogy Carr lendületbe jöjjön, a rövid szünet után ő vette el az ellenfél adogatását, amely egyúttal a mérkőzés 6-0, 6-4-es megnyerését is jelentette. Piros 71 perc alatt jutott a legjobb 16 közé, a remélt negyeddöntőért a cseh Michael Vrbenski és az ausztrál Blake Ellis párharc győztese vár rá. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalon.

ROLAND GARROS JUNIORTORNA, PÁRIZS A 32 között (2. forduló): Piros Zsombor (4.)–Simon Carr (ír) 6-0, 6-4