UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-06-11 20:47

Újpesti és zuglói ünnep

A serdülő-vízilabdabajnokság hétvégi négyes döntőjében a fiúk között az alapszakaszgyőztes UVSE nyert, ugyanakkor váratlan, hogy a címvédő KSI döntőbe sem jutott. A leányok mezőnyében meglepetésre a harmadik kiemelt BVSC-Zugló örülhetett az aranyéremnek, a döntőben az esélyesebb POLO Sport Club együttesét győzték le.

Bruckner Vince A serdülő bajnokság hétvégi négyes döntőjével befejeződött a 2016/17-es utánpótlás bajnoki évad. Az ifjúságiak múlt heti fináléjához hasonlóan szombaton és vasárnap a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában találkoztott az idei legjobb négyes. A fiúk mezőnyében az első elődöntő roppant simán alakult: az alapszakaszgyőztes UVSE 7-0-ra elhúzott a Debrecen ellen, és az előnyét növelve, 14-6-os győzelemmel jutott a vasárnapi döntőbe. Az UVSE mögött éppen csak az utolsó fordulóban lemaradt KSI feladata közel sem bizonyult ennyire egyszerűnek a Vasas ellen. Sőt, a címvédő 6-3-as és 7-5-ös vezetését elbukva, 9-8-ra kikapott az esélytelenebbnek tartott angyalföldiek ellen.

Az UVSE az alapszakasz után a négyes döntőt is megnyerte Forrás: waterpolo.hu
Az UVSE az alapszakasz után a négyes döntőt is megnyerte Forrás: waterpolo.hu
A bronzmérkőzésen a KSI SE gólgazdag találkozón simán, 17-11-re verte a Debrecent. A döntőben is fergeteges támadójátékot produkáltak az együttesek, a Vasas kilenc találatig jutott az első két negyedben, ami háromgólos előnyt hozott. Fordulás után viszont feltámadt az UVSE, és 5-0-s szériával a maga javára fordította a mérkőzést. Az angyalföldiek egy gól különbségre ugyan még fel tudtak jönni, de az egyenlítés már nem sikerült. Az összecsapást követően az UVSE vezetőedzője, Benczur Márton boldogan értékelte együttese játékát a waterpolo.hu-nak: „Gratulálok mindkét csapatnak, mert szenzációs mérkőzést játszottak! Aki nem látta akár a helyszínen, akár közvetítésben, sokat veszített. A Vasas méltó, nagy ellenfél volt. Örülök, hogy a harmadik negyedben védekezésváltással más mederbe tereltük a meccset. Nehéz ilyenkor taktikai dolgokról beszélni, egyértelműen a szív vitte előre a csapatot.” A lányok között az első kiemelt POLO SC érvényesítette a papírformát a döntőbe jutásért: a 3-2-es első negyed után, a másodikban 5-0-s sorozatot produkáló fővárosiak magabiztosan verték a gyermek- és ifjúsági korosztályban egyaránt taroló Szentest 11-6-ra. A második elődöntő azonban, a fiúkéhoz hasonlóan, meglepetést tartogatott: az alapszakaszban csak harmadik helyen zárt BVSC-Zugló a nagyszünetben még vesztésre állt, de az utolsó két negyedet megnyerve kiejtette a döntőbe vágyó UVSE-t.
A BVSC-Zugló leánycsapata nagy meglepetésre nyerte meg a négyes döntőt Forrás: waterpolo.hu
A BVSC-Zugló leánycsapata nagy meglepetésre nyerte meg a négyes döntőt Forrás: waterpolo.hu
A finálét felvezető bronzmeccsen az UVSE simán nyert a Szentes ellen, 18-11-re. A döntő sokkal szorosabban alakult, az első félidőben nem bírtak egymással a felek, 6-6 volt az eredmény a nagyszünetben. A folytatásra jobban tért vissza a BVSC, amely 12-9-re is vezetett, onnan a POLO SC csak feljebb kapaszkodni tudott, egyenlíteni nem, így Zuglóba került a 2016/17-es bajnoki aranyérem. A mérkőzés után a győztes vezetőedző, Gruber Laura elégedetten értékelt a waterpolo.hu-nak: „A hatodik helyről jöttünk fel idáig, nagyon döcögős volt az őszünk, össze kellett érnie a csapatnak. Viszont tudtuk mindig, hogy bármire képesek vagyunk. Erre a négyes döntőre úgy álltunk össze, ahogy megálmodtuk, igazi csapatmunkát láthattunk, mindenki mindenkiért harcolt. Hatékonyan tudtuk kikapcsolni ellenfeleink legveszélyesebb játékosait, tudtuk végig a saját taktikánkat játszani. A kapuban Lakatos Apolka, miként az UVSE elleni elődöntőben, a fináléban is kitett magáért, a mezőnyjátékosok közül azonban nem emelnék ki senkit, mert tényleg minden játékosunk megtette a magáét.”

SERDÜLŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ Június 10., szombat: elődöntő Fiúk: UVSE–Debrecen 14-6, KSI–Vasas 8-9 Leányok: POLO SC–Szentes 11-6, UVSE – BVSC-Zugló 9-10 Június 11., vasárnap: bronzmérkőzés és finálé Fiúk: Debrecen–KSI  11-17, UVSE–Vasas 13-11 Leányok: Szentes–UVSE 11-18, POLO SC–BVSC-Zugló 11-12