UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2017-06-14 14:57

Döcögős indulás

Nem indult zökkenőmentesen bokszolóink útja a felnőtt Európa-bajnokság helyszínére, az ukrajnai Harkivba. A magyar csapatban több utánpótláskorú öklözőt is találhatunk, akik – természetesen – éhesek a sikerre.

Várkonyi Zsolt Pénteken kezdődik az ukrajnai ökölvívó Európa-bajnokság, amelyen nyolc magyar bunyós száll ringbe. A keret és a szakmai stáb szerdán utazott el a kontinensviadal helyszínére. Az indulás nem volt zökkenőmentes, lerobbant ugyanis a busz, amely a tatai edzőtáborból a reptérre vitte volna a magyarokat. Végül egy helyi busztársaság mentette meg a hazát, így a keret elindulhatott az Eb-re.

boksz
boksz
A keretben több utánpótláskorú bokszolót is találunk; lássuk, kik is ők! Sokat várhatunk a 49 kg-ban induló, 19 éves Virbán Gábortól, aki ifjúsági Európa-bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet, az idei Bocskai István nemzetközi emlékversenyen pedig aranyérmet szerzett, miután a fináléban legyőzte a felnőtt Eb-ezüstérmes angol Harvey Hornt. A legfiatalabb kerettag, a 18 esztendős Szaka István az 52 kilósok között száll ringbe. Ő két éve elnyerte a legtechnikásabb versenyző díját az Énekes István ifjúsági emlékversenyen, az idei „Bocskain” pedig ugyancsak első lett. Az 56 kg-os Csóka Nándornak (21) már nem idegen az Európa-bajnokság légköre, mi több: két éve, a bulgáriai Szamokovban bronzérmes lett a felnőtt kontinenstornán. Kovács Richárdnak (20) szintén van már nemzetközi tapasztalata. A 64 kg-ban induló bunyós a negyeddöntőig menetelt a 2015-ös U22-es Eb-n. Kovács Pál (21) a 81 kg-osok között méretteti meg magát. A fiatal magyar öklöző tavaly U21-es magyar bajnoki címet szerzett. A 91 kg-os mezőnyben szereplő, szombathelyi születésű Hámori Ádám (22) Ukrajnában kárpótolná magát azért, amiért tavaly nem sikerült nyernie a Bakiban zajló ökölvívó olimpiai kvalifikációs tornán, így nem jutott el a riói játékokra. Róla tudni kell még, hogy 2011-ben junior Európa-bajnok lett, s mindössze 17 évesen magyar bajnoki címet szerzett a felnőttek között. Az utánpótláskorú versenyzőknek a magyar keret legtapasztaltabb bunyósa, a rangidős, Eb-bronzérmes Harcsa Zoltán is motivációt nyújthat. Az Európa-bajnokság első fordulóinak mérkőzéseit péntektől vívják Harkivban.