UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2017-07-02 15:24

Érmekért Szófiába

A leány junior- és ifjúsági ökölvívó-válogatott azzal a céllal utazott el a szófiai Európa-bajnokságra, hogy megközelítse a tavalyi kontinensviadalon szerzett érmek számát. Akkor három ezüst- és hat bronzérmet nyertek a lányok, ennyivel most is elégedett lenne a szakvezetés.

UP-info Hétfőtől vasárnapig Szófiában rendezik meg a leány junior és ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságot, amelyre a két korosztályban összesen tizenhat magyar fiatal utazott el. A programban hétfőtől péntekig a selejtezők szerepelnek, az elődöntőket szombaton vívják, míg a finálék vasárnap következnek.

Ökölvívás
Ökölvívás
A magyar válogatott háromhetes edzőtáborban hangolódott a kontinensviadalra, amelyet az ezer néző befogadására alkalmas Szófia-sportcsarnokban bonyolítanak le. A nyolc-nyolc junior-és ifjúsági korú versenyzőt népes szakembergárda kísérte el a megméretésre. A csapattal tartott id. Balzsay Károly, Kovács Mária, Ancsin Katalin és Salánki László is. „Kemény munkán vannak túl a versenyzőink. Az első hét inkább alapozó jellegű volt, sok futással és erősítéssel, a másodikon próbáltunk picit visszavenni, ugyanakkor változatosan is dolgozni. Az utolsó hét a finomhangolásé volt. Nagyon jó a hangulat, igazán összetartanak a csajok. Jó lenne megközelíteni a tavalyi, Orduban elért sikereinket, amikor három ezüst- és hat bronzéremmel térhettünk haza” – mondta a szövetség honlapjának Kovács Mária vezetőedző. A csapat némileg foghíjas, a juniorok közül a 60 kg-ban a tavaly Eb-döntőbe jutott Hámori Luca kézsérülést szenvedett, és a szakmai stáb nem kockáztatta meg a részvételt. Az ifjúságiak közül a 48 kg-os Berecz Loretta egészségügyi problémái miatt nem tarthatott a csapattal.

A magyar válogatott Juniorok. 46 kg: Monostori Lídia. 48 kg: Simon Evelin. 50 kg: Tarnóczy Tamara. 52 kg: Lakotár Hanna. 54 kg: Kiss Bettina. 57 kg: Hőlaki Emese. 63 kg: Matesz Viktória. 66 kg: Ambrus Viktória Ifjúságiak. 51 kg: Kondákor Emília. 54 kg: Károlyi Gabriella. 57 kg: Nagy Angéla. 60 kg: Finesz Kamilla. 64 kg: Villás Veronika. 69 kg: Budai Vivien. 75 kg: Petrovics Gabriella. +81 kg: Juhász Adrienn