UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-12 12:05

Válogatott erősítés

A juniorválogatottban az elmúlt években meghatározó szerepet betöltő 19 éves Mikita Bence az élvonalba frissen feljutó FTC-ben folytatja pályafutását. Ugyan Gyurka János Algériába utazó junior-világbajnoki keretéből kimaradt, a következő évadot mégis bizakodva várja a zöld-fehérek új igazolása.

UP-info Elkezdte az erősítést az élvonalba feljutó Ferencváros férfi kézilabdacsapata. A másodosztályú bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel abszolváló együttes az egyik legígéretesebb hazai fiatalnak tartott 19 éves Mikita Bencét szerződtette.

mikita2
mikita2
A Nemzeti Kézilabda Akadémia irányítója nem sokat gondolkozott a váltáson, Adorján Gábor vezetőedző hívására azonnal igent mondott. A klub honlapjának elmondta, nagy megtiszteltetés lesz a zöld-fehér együttesben játszani: „Több ajánlatom is volt, de messze a Fradié volt a legszimpatikusabb projekt közülük. Mindig is itt szerettem volna játszani, emellett az sem utolsó szempont, hogy a fővárosba költözhetek.” A juniorválogatottban az utóbbi években a csapatkapitányi karszalagot is viselő Mikita ezúttal kimaradt az Algériába utazó világbajnoki keretből. Ez abból a szempontból előnyös, hogy több ideje jut az új csapatával való ismerkedésre. „Természetesen szerettem volna ott lenni a júliusi világbajnokságon, de a válogatottban játszott stílus kevésbé fekszik nekem, nem igazán tudok ott improvizálni, ami a legnagyobb erősségem. Így viszont a Fradival időben elkezdhetem a felkészülést, s ez igazán sikeres szezont eredményezhet.” Az FTC új irányítója szerint csapatától első élvonalbeli évében a bennmaradás lehet a reális elvárás. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.