UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-15 14:33

Tornagyőztes válogatott

A dánok ellen döntetlennel megnyerte a balatonboglári Négy Nemzet-tornát az U19-es leányválogatott. Hajdu János csapatának kiváló erőfelmérő volt a találkozó, bizonyította, hogy nagy célokkal utazhat a július végén kezdődő szlovéniai Eb-re.

Bruckner Vince Pénteken este biztossá vált, hogy a román–szlovén-találkozó eredményétől függetlenül a Magyarország–Dánia-mérkőzésen dől el, melyik együttes nyeri a balatonboglári U19-es leány Négy Nemzet-tornát. Az első két játéknapon mindkét együttes hibátlan volt, még a gólkülönbségük is megegyezett, mégis Hajdu János csapata állt az élen, mivel több lőtt találatot jegyzett, mint északi riválisa.

A dánok elleni döntetlennel az U19-es leányválogatott nyerte a Négy Nemzet-tornát Forrás: keziszovetseg.hu
A dánok elleni döntetlennel az U19-es leányválogatott nyerte a Négy Nemzet-tornát Forrás: keziszovetseg.hu
A szombati mérkőzés a várakozásoknak megfelelően szorosabban alakult a korábbiaknál, kétségkívül a torna legerősebb csapatával találkozott a leányválogatott. A legszűkebb nemzetközi élmezőnybe tartozó dánok ellen végül 29-29 lett a vége, és azzal együttesünk – a több lőtt góljának köszönhetően – a tornagyőzelmet is megszerezte. A találkozó után Hajdu János szövetségi edző elégedetten értékelte a háromnapos viadalt. „Végig jó szellemben játszottak a lányok az egész tornán, az utolsó mérkőzésünk pedig igazán remek erőfelmérő volt, bizonyította, hogy jó úton járunk, mivel Európa egyik legjobb csapata ellen értünk el kitűnő eredményt, és nyertük meg a tornát.” Az eredmény előtt azonban természetesen a július 27-én kezdődő Európa-bajnokságra való felkészülésen volt a hangsúly, a kapitány szerint a védekezést kell még gyakorolni, mert az nem végig működött tökéletesen. Már csak azért is, mert a szlovéniai kontinensviadalra komoly célokkal utazik az együttes, amelynek a tagjain érződik az NB I-es szereplés pozitív hatása is: „A négy közé jutás a cél az Eb-n, remek korosztállyal dolgozom, meggyőződésem, hogy közülük sokan egykor a felnőttválogatottban is pályára léphetnek.”

U19-ES NŐI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR Július 13.: Dánia–Románia 26-22, Magyarország–Szlovénia 37-22 Július 14.: Dánia–Szlovénia 32-16, Magyarország–Románia 31-26 Július 15.:  Magyarország–Dánia 29-29, Románia–Szlovénia, 12.30 A végeredmény: 1. Magyarország 5 pont (97-77), 2. Dánia 5 (87-67)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.