UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-17 20:02

Finisben a felkészülés

Szokásos hétfői körképünkben szemügyre vesszük, hogyan alakultak a korosztályos kosárlabda-válogatottak felkészülési mérkőzései a hét végén. Ezúttal nyolc mérkőzésen hat győzelem, egy vereség és egy rendhagyó döntetlen volt a mérleg.

Lakner Gábor Az U20-as női kosárlabda-válogatott már befejezte szereplését az A divíziós Európa-bajnokságon, az ugyanolyan korosztályú fiúk jelenleg is a B divíziós kontinensviadalon szerepelnek, a többi korosztályos válogatott pedig tovább készül a nagy nyári feladatokra.

U16-os leányválogatott Horvátország
U16-os leányválogatott Horvátország
Az U18-as fiúválogatott kétszer mérkőzött meg a csehekkel Székesfehérváron. Ferenczi Tamás együttese előbb 76-69-re alulmaradt, a szakvezető az első félidő egységes játékát dicsérte, a második félidő egyénieskedésével azonban nem volt elégedett. Másodszorra 72-72-es döntetlennel zárult a negyven perc, az első hosszabbítás pedig 9-9-cel ért véget. A rendes játékidő végén Oroszi Bence dudaszós triplájával egyenlített a magyar csapat, a hosszabbítás legvégén pedig Dancsecs András hárompontosával lett ismét egál. Mivel a két mérkőzés között kevés idő telt el, a két edző úgy döntött, hogy az esetleges sérülések veszélye miatt megegyeznek a döntetlenben. Az U16-os fiúválogatott szintén Székesfehérváron lépett kétszer parkettára, az ellenfél a fehérorosz együttes volt. Váradi Attila csapata előbb szűk vereséggel hagyta el a játékteret, a 83-72-es fehérorosz siker a sok védekezésbeli megingásnak volt köszönhető. Másnapra aztán kijavította a hibákat a magyar csapat, és magabiztosan, 94-66-ra intézte el ellenfelét. Végig vezetve, kontrolláltan támadva és jól védekezve, megérdemelt győzelmet aratott. A jövő héten már az U19-es világbajnokságon játszó U18-as leányválogatott Székesfehérvárról Sopronba  tette át a székhelyét, ott csapott össze kétszer a törökökkel. Balogh Judit együttese két magabiztos sikert könyvelhetett el, első nekifutásra 70-54-re, másodikra pedig még annál is jobban, 79-37-re páholta el ellenfelét. A második mérkőzésen valamennyi játékosunk szerzett pontot, ráadásul a csapat két negyedben is hat ponton tartotta a törököket. Az U16-os leányválogatott Horvátországban, egészen pontosan Slavonski Brodban vendégszerepelt, és játszott két mérkőzést a házigazda ellen. Mészárosné Kovács Andrea csapata előbb küzdelmes mérkőzésen 64-43-as győzelmet aratott, majd szoros végjátékban nyert 60-56-ra. A magyar csapat legközelebb – akárcsak az U16-os fiúk – a győri EYOF-on lép pályára, amit még megelőz a csütörtöki ruhapróba és a szombati eskütétel.