UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-22 20:06

Egyetlen rossz negyed

A magyar férfi kosárlabda-válogatott sokáig tartotta a lépést a finnekkel a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, de a harmadik negyedben eldőlt a mérkőzés az ellenfél javára. A vereséggel csapatunk vasárnap a torna tizenegyedik helyéért játszhat.

L. G. Utolsó előtti mérkőzésén lépett parkettára a magyar férfi kosárlabda-válogatott a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon. A finnek elleni összecsapás tétje az volt, hogy a torna záró napján melyik együttes játszhat a kilencedik, és melyik a tizenegyedik helyért.

Nem volt kérdés, melyik együttes nyeri a találkozót Forrás: FIBA
Nem volt kérdés, melyik együttes nyeri a találkozót Forrás: FIBA
Mindkét csapat komolyan vette a mérkőzést, és ha a színvonal nem is volt túl magas, a küzdelemre nem lehetett panasz. Az első két negyedet egyaránt a finnek nyerték, de válogatottunk nem hagyta lerázni magát, hiába épített fel az ellenfél tízpontos előnyt. Az első félidő vége előtt Kucsora Csaba triplájával újra tízen belülre került a magyar csapat, a finnek nyolc pontos vezetés birtokában vonulhattak pihenőre. A térfélcsere után azonban a további felzárkózás helyett leszakadás következett. Hosszú magyar kosárcsend után elhúztak a finnek, már tizenhat ponttal is vezettek, és mivel az előnyük a harmadik negyed végére huszonöt pontosra hízott, eldőlt a mérkőzés. A záró negyedben ugyan nem adta fel a magyar csapat a küzdelmet, de már nem tudott sokkal közelebb zárkózni. Kár az elrontott harmadik negyedért, a 24-7-re elveszített tíz perc sokba került a magyar csapatnak. Válogatottunk így vasárnap, magyar idő szerint 16 órától a tizenegyedik helyért játszik az esti holland-koszovói meccs vesztesével. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYVÁRAD Mérkőzés a 9-12. helyért Finnország–Magyarország 78-56 (21-18, 23-18, 24-7, 10-13) Magyarország: Kerpel-Fronius 11/6, Kucsora 20/3, Németh 1, Demeter 1, Fülöp 3. Csere: Krnjajski 11, Márton 1, Buzsáki, Filipovic 2, Buzás, Pápai 6. Szövetségi kapitány: Forray Gábor