UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-02 19:50

Norvégverés, elődöntő

A norvég válogatott magabiztos, nyolcgólos legyőzésével elődöntőbe jutott a junior-leánycsapat a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. A legjobb négy között szombaton a franciákkal találkozik Hajdu János együttese.

B. V. Szinte már elődöntősként várta a norvégok elleni középdöntő-mérkőzést a junior leányválogatott a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon: a csapat már ötgólos vereséggel is a négy közé jutott volna, köszönhetően az oroszok keddi legyőzésének. Hajdu János együttese aztán már a mérkőzés elején eloszlatott minden kételyt a továbbjutást illetően: a válogatott 5-1-es startja után a norvégok már a hatodik percbe időt kértek. Azt követően ugyan elkezdtek gólokat lőni, de a magyar rohamot esélyük sem volt megállítani, negyed óra után már nyolccal vezettek a mieink. A félidő hátralévő részében kiegyenlítettebbé vált a játék, de a norvégok nem kerültek közel a magyar csapathoz, amely 15-8-as vezetéssel vonulhatott a szünetre.

Hornyák Bernadett hat találatával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt a norvégok ellen
Hornyák Bernadett hat találatával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt a norvégok ellen
A második játékrészt is a mieink kezdték jobban, a 32. percben 17-9-nél látszott megtörni az ellenfél, érződött, hogy végleg eldőlt a mérkőzés. A norvégok helyzetét nehezítették Suba Sára fantasztikus kapusbravúrjai − akit a mérkőzés végén a találkozó legjobbjának választottak. A legnagyobb különbség kilenc találat volt a két együttes között a 40. percben (21-12), az összecsapást végül nyolccal, 26-18-ra nyerte Hajdu János csapata, s így nagyon magabiztosan, két győzelemmel lépett tovább a középdöntőből. A mieink legeredményesebb játékosa – hat góllal – Hornyák Bernadett volt. Viszont az elődöntőben sem érkezik könnyű ellenfél, mivel a franciák várnak leányválogatottunkra szombaton. Ugyanakkor, ahogyan a szövetség utánpótlás-szakmai vezetője, Zsiga Gyula mondta honlapunknak az oroszok elleni siker után, a legjobb négy között bármi megtörténhet. Van tippünk, hogy mire gondolt.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA 1. középdöntő csoport, 2. forduló Magyarország−Norvégia 26-18 (15-8) Dvorana Zlatorog, játékvezetők: Nastase, Stancu (román). MAGYARORSZÁG: Binó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor 2, Giricz 1, Háfra 5, Hornyák B. 6, Hudák, Klujber 5, Kuti 1, Márton 1, Pásztor 1, Román 1, Szabó K. 2, Tóvizi 1. Szövetségi edző: Hajdu János.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.