UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2017-08-03 14:15

Csillagos hatos

A múlt héten zárult Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar fiatalok összesen negyvenegy érmet zsebelt be, ebből hatot (két aranyat, két ezüstöt és két bronzot) a BVSC-Zugló 14 éves úszója, Nagy Réka nyakába akasztottak. A győri EYOF legeredményesebb magyar sportolója a 2024-es olimpiai részvételét tartja reálisnak.

Molnár Gergely – Egészen elképesztő teljesítményt nyújtottál. Hogyan készültél az EYOF-ra? – Szeptember óta ez az esemény járt a fejemben. Az edzéseken leginkább a vegyes úszásra koncentráltam, ehhez viszont a hátúszáson kellett nagyon sokat javítanom, ami szerencsére sikerült is. Véleményem szerint a hát- és a mellúszásomnak köszönhetően állhattam a dobogó felső fokára kétszáz, illetve négyszáz méter vegyesen.

Nagy Réka (középen) összesen hat érmet nyert a győri EYOF-on
Nagy Réka (középen) összesen hat érmet nyert a győri EYOF-on
– Feltételezem az EYOF legeredményesebb magyar sportolójaként elégedett vagy a produkcióddal… – Teljesen. Nagyon boldog vagyok, hogy két aranyat sikerült nyernem, s persze a váltókban és a gyorsúszásban elért sikereknek is örülök. A kétszáz méter gyors miatt kicsit csalódott vagyok, ugyanis nem sikerült bejutnom a döntőbe, de öröm az ürömben, hogy egyéni csúcsot úsztam a számban. – Ráadásul kétszáz vegyesen még az EYOF-csúcsot is túlszárnyaltad. – Sőt még nyolcszáz méter gyorson is sikerült felülmúlni a saját rekordomat. Kis hiányérzetem viszont van amiatt, hogy négyszáz vegyesen kevéssel elmaradtam az egyéni legjobbomtól, de az aranyérem teljes mértékben kárpótol. – Mennyire volt erős a mezőny? – Talán a négyszáz vegyesben volt kicsit egyszerűbb dolgom, de összességében mindenütt színvonalas versenyt vívtunk. – A sok érem közül melyik a legemlékezetesebb? – Egyértelműen a kétszáz vegyesben szerzett győzelmemet tartom a legtöbbre, hiszen a nevezési idők alapján csak második voltam, mégis sikerült nyernem. –  Gondolom sok pluszt adott a hazai környezet is. Milyen volt a hangulat Győrben? – Fantasztikusan éreztem magam egész idő alatt, nagyon sok magyar kijött szurkolni, elképesztő hangulatot teremtett a közönség. Csodálatos érzés volt hazai nézők szeme előtt versenyezni. Az esemény szervezettsége pedig már csak a hab volt a tortán. Mindenünk megkaptunk, amire szükségünk volt; maximálisan elégedett vagyok a szervezők munkájával. – Az EYOF-fal párhuzamosan zajlott a budapesti vizes vb. A felnőttmezőnyben ki a példaképed? – Hosszú Katinka. A tetejébe neki is a vegyes úszás a fő száma. – Amíg utoléred őt, miben kell még fejlődnöd a leginkább? – A hátúszásomon és egyáltalán a fordulókon mindenképpen javítanom kell, meg persze folyamatosan mindenben. Jövőre szeretnék eljutni a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, bár ha sikerül, én leszek az egyik legfiatalabb a mezőnyben. Távolabbi terveim között természetesen az olimpia is szerepel. A 2024-es részvételt látom reálisnak, de addig még hosszú az idő és rengeteg lépcsőfokot kell még megmásznom. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a honlapunkon.