UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-09-01 13:24

Otthon tartott sikerek

Lezajlottak az asztalitenisz-idény első viadalai. A hagyományoknak megfelelően a fiúk a BVSC, a lányok pedig a Statisztika otthonában játszottak, és a várakozásoknak megfelelően a legtöbb számot a hazai versenyzők nyerték.

B. V. A hagyományos évadnyitó versenyekkel kezdték meg a 2017/18-as szezont az utánpótláskorú asztaliteniszezők. Így a fiúk viadalát a BVSC-Zugló, a lányokét pedig a Statisztika PSC rendezte.

Both Olivér három aranyérmet szerzett Forrás: sportfaktor.hu
Both Olivér három aranyérmet szerzett Forrás: sportfaktor.hu
Mindkét eseményen az ifjúságiakkal kezdődött a küzdelem: a Szőnyi úton tartott fiúversenyen András Csaba, a BVSC serdülő Eb-bronzérmes játékosa duplázni tudott, egyesben Molnár István Patrikot, párosban – Both Olivér oldalán – a Molnár, Nagy Norbert kettőst múlta felül. A serdülők mezőnyében is folyatódott a zuglóiak sikere: az András, Both duó ismét győzött, az egyest András távollétében utóbbi nyerte, klubtársát, Terék Norbertet legyőzve a fináléban. Az U13-asok között a tolnai Balogh Bence nyert a pécsi Balogh András előtt, az U12-esek viadalát Bándi Tamás (Székelyudvahely), míg az U11-esekét a strasbourgi Euro Mini Champs 12. helyén végzett Kizakisz Niokolaosz (Yorgos SE) nyerte. A Marczibányi téren is a hazaiak domináltak: az ifjúságiak között egyesben Fehér Orsolya (Statisztika) nyert az ifjúsági Európa-bajnok Harasztovich Fanni (Statisztika) ellen a fináléban, míg párosban a Harasztovich, Dari Helga (Statisztika) kettős győzött a Menkő Veronika, Phan Viola (Statisztika) duó ellen. A serdülők mezőnyében sem változott sokat a helyzet: egyesben az első kiemelt Dari Helga nyert a döntőben, Phan Violát legyőzve. Párosban kisebb meglepetésre lett első a Czeglédi Szilvia, Fejős Anna egység, legyőzve az ifjúságiak között diadalmaskodó Menkőt és Phant. A legkisebbek között, az U13-ban Tölgyes Dorottya (Nyírbátor), az U12-ben Czeglédi Dorka (Statisztika), az U11-ben Tanács Nóra (Soltvadkert), míg az U10-es korosztály rendhagyó módon megrendezett versenyén Molnár Kendra (Statisztika) győzött. A következő megméretés a büki újonc- és serdülő-ranglistaverseny lesz. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.