UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-09-03 16:36

Magyar rajt osztrák ligákban

Kezdődik az osztrák U20-as és U18-as korosztályos jégkorong-bajnokság. Mindkét ligában hét magyar csapat szerepel, a fiatalabbak között címvédésre készül a tavalyi győztes, fehérvári együttes.

B. V.  A hét végén megkezdődtek a jégkorong utánpótlás-bajnokságok. Szombaton az ifjúságiak, vasárnap a juniorok kezdték meg szereplésüket az osztrák bázisú korosztályos ligákban.

A fehérváriak öröme az UTE ellen az előző kiírás fináléjában Forrás: erstebanliga.at
A fehérváriak öröme az UTE ellen az előző kiírás fináléjában Forrás: erstebanliga.at
Az ifjúságiak bajnokságában (EBJL) a tavalyihoz hasonlóan hét magyar együttes vesz részt. A lebonyolításban annyi változott, hogy ezúttal nem három, hanem két csoportra osztották az együtteseket területi alapon, így sokkal kevesebb utazás vár a játékosokra, mint korábban. A mezőnyben szerepel természetesen címvédőként a Fehérvár, az ezüstérmes UTE, valamint a tavalyi harmadik MAC. Rajtuk kívül még a Hokiklub Budapest, a Győr, a DVTK és a Vasas száll harcba. Olyannyira, hogy az első fordulót már le is játszották a ligában: a Győr gólgazdag találkozón maradt alul a cseh Znojmo ellen, MAC kiütötte az újpestieket, míg a Vasas és a Fehérvár magabiztos sikert aratott.

OSZTRÁK IFJÚSÁGI LIGA (U18) 2017. szeptember 2., szombat: Győr–Znojmo (cseh) 7-8 Hokiklub Budapest–Vasas 4-9 MAC Budapest–UTE 5-0 DVTK Jegesmedvék–Fehérvár AV19 2-4

A nagyobbak között, az U20-as ligában örömteli, hogy a tavalyi öthöz képest az idén hét magyar együttes szerepel: a Fehérvár, a Vasas, a MAC, a Hokiklub Budapest és a Debrecen mellé csatlakozott az UTE, valamint a Győr is. A fiatalabbakhoz hasonlóan két csoportba osztották a résztvevőket. Az első forduló két érdekes mérkőzése a Fehérvár csehországi vendégszereplése, valamint a Debrecen−Győr találkozó lehet, mivel előbbi az Erste Ligából való visszalépése után, komoly nehézségek súlyával kezdi meg a bajnokságot.

OSZTRÁK JUNIORLIGA (U20) Szeptember 3., vasárnap: 12.25: Hokiklub Budapest–MAC Budapest 14: Debrecen–Győr 16.40: Znojmo–Fehérvár AV19 17.40: Vasas–UTE

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.