UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-15 20:51

Jöhet a bronzcsata

Vereséget szenvedett az elődöntőben a magyar válogatott a Máltán zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. A döntőbe jutásért a spanyolok 11-9-re győzték le a mieinket, akik a vasárnapi bronzmérkőzésen a montenegrói–orosz találkozó vesztesével játszanak.

Bruckner Vince A görögök magabiztos negyeddöntőbeli legyőzése után a spanyolok vártak a magyar válogatottra a Máltán zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. Az ellenfél a felnőttmezőnyben tapasztalható erőviszonyok alapján talán aránylag könnyű riválisnak tűnhet a döntőbe jutásért, de az ifjúságiak között korántsem az. A csoportkörben az olaszok mögött másodikként végzett társaság a négy közé jutásért ugyanis a szerb válogatottat győzte le, valamint a mieink trénere, Horváth János a szövetség honlapján a fizikálisan legkeményebb együttesnek nevezte. Amelynek nem a védekezés erőssége, hiszen általában sok gólt kapott az eddigi találkozóin, ugyanakkor egyetlen mérkőzésen sem szerzett tíznél kevesebbet a kontinensviadalon.

Nem sikerült a döntőbe jutás a magyar válogatottnak Forrás: waterpolo.hu
Nem sikerült a döntőbe jutás a magyar válogatottnak Forrás: waterpolo.hu
Viszont hiába az igencsak kellemetlen ellenfél, a magyar válogatott bő egy perc után már két góllal vezetett. S hiába szépítettek a spanyolok az ötödik percben, Fodor Olivér szinte azonnal visszaállította a kétgólos differenciát. 3-1-es előnyben azonban rövidzárlat következett, és villámgyors, négygólos szériájuknak köszönhetően fordítottak a spanyolok, többek között kétszer beköszönt az eddigi legeredményesebb játékosuk, Bernat Sanahuja (3-5). A második negyedben tovább tartott a kihagyás, és három találatra duzzadt a különbség. Baksa Benedek és Dala Döme gólja azonban reményt adhatott, hiszen feljöttünk 6-5-re. A rövid fellángolás után viszont spanyol percek következtek, s a négygólos rohamukkal szinte lehetetlen helyzetbe hozták a csapatunkat a nagyszünetre (5-10). Egyértelműen gyökeres változásra volt szükség, s a gyors gólváltás után feléledt a remény: Konarik Ákos és Bóbis Botond is betalált, ami újra csak háromgólos hátrányt eredményezett a zárónegyed előtt. Szintén biztató előjelnek számított a végjátékra tekintve, hogy a védekezés kezdett összeállni a második félidőben. Az utolsó nyolc percben azonban sokáig gólcsend uralkodott, amit végül három és fél perccel a vége előtt Dala tört meg. Azonban hiába a szépítés, egyenlíteni már nem sikerült, annak ellenére sem, hogy az utolsó negyedben nem talált kapuba a spanyol együttes. A mieinknek, hiába küzdöttek ismét nagyot, maradt a bronzmeccs, amelyet a Montenegró–Oroszország összecsapás vesztesével vívnak vasárnap.

U17-ES VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, GZIRA (MÁLTA) Elődöntő Magyarország–Spanyolország 9-11 (3-5, 2-5, 3-1, 1-0) Gólszerzők: Baksa B. 2, Bóbis B. 2, Dala D. 2, Fodor O., Konarik Á., Vékny Á., ill. Bernat Sanahuja 5, Pont 2, Rodriguez 2, Torras, García

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.