UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-09-19 16:29

New York, New York

Az ETO FC Győr U12-es labdarúgócsapatának tagjai izgatottan várják, hogy pályára lépjenek a Danone Focikupa amerikai döntőjében. A torna mellett New York-i városnézés is szerepel a fiatalok programjában.

UP-info A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség által megrendezett Danone Focikupa a Gyermekekért hazai tornáján 12 régió 96 csapata, vagyis több mint 1100 gyermek küzdött meg azért, hogy Magyarországot képviselhesse Amerikában, a torna nemzetközi döntőjében. A végső győztes az ETO FC Győr U12-es csapata lett, így a zöld-fehérek szerepelhetnek a fináléban.

ETO_U12_Danone_2017
ETO_U12_Danone_2017
„A csapatunk jól felkészült és kiváló formában van, a gyerekek játékán meglátszik az egész éves, kemény munka. Nagy elszántsággal indulunk az előttünk álló mérkőzéseknek – mondta Sárközi Attila, a győri fiatalok edzője. – A szereplésünket nem bízzuk a véletlenre, ezért az edzéseket már a nyári szünet alatt megkezdtük. Persze, ahogy közeledik az indulás, úgy izgulnak egyre inkább a fiúk, de már nagyon várják, hogy Amerikában képviselhessék az országot és az ETÓ-t.” A mérkőzések mellett sokféle játékra, valamint városnézésre is lesz lehetősége a győri gyerekeknek. A Hudson folyóról láthatják majd az ikonikus Szabadság-szobrot és New York népszerű városrészét, Manhattant is. A döntőt szeptember 24-én, a huszonötezer férőhelyes Red Bull Arénában rendezik meg, ahol a résztvevő gyermekek találkozhatnak Abby Wambach kétszeres olimpiai aranyérmes focistával, akit 2015-ben a világ legjobb női játékosának választottak, és 185 válogatottban szerzett góljával csúcstartó a női és férfimezőnyben egyaránt.

Múltidézés Tavalyelőtt Marokkóban rendezték meg a nemzetközi döntőt, ahol a Vasas Kubala Akadémia növendékei képviselték hazánkat. A piros-kékek hét mérkőzésükből hármat nyertek meg, és a 27. helyen végeztek. Tavaly állami gondoskodásban élő gyermekek vettek részt a torna magyarországi állomásán, így a Stade de France-ban a Debreceni Sasok léphettek pályára, akik a döntő Fair Play-díját hozták haza.