UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-13 20:32

Nem gyerekjáték

Négy forduló elteltével kijelenthető, hogy nagy küzdelem zajlik a gyermekbajnokságokban is: nemenként négy régióban tartanak a küzdelmek, a liga alapszakasza november 19-én zárul.

B. V. Nemcsak a nagyok küzdelmei kezdődtek ősszel a hazai kézilabda-utánpótlásban, hanem elstartoltak a gyermekbajnokságok is. A legkisebbek között négy külön csoportba osztják az együtteseket, a fiúk és a lányok mezőnyében egyaránt két-két keleti, illetve nyugati csoportban versengenek a fiatalok. A csoportokban hat együttes szerepel, a fordulókat egy helyszínen bonyolítják le, minden játéknapon két fordulót játszanak a csapatok. Az alapszakasz november 19-én zárul valamennyi régióban.

A gyermekbajnokságokban is nagy a küzdelem Forrás: Marcali VSZSE
A gyermekbajnokságokban is nagy a küzdelem Forrás: Marcali VSZSE
A fiúk mezőnyében (U14) a keleti csoportokat figyelembe véve a Gyöngyös és a PLER-Budapest együttese százszázalékos, de kiválóan szerepel eddig a Pick Szeged, a Békés illetve a Békéscsaba csapata is, mivel csak egy mérkőzést veszítettek. Nyugaton az Éles Kézisuli és a Budaörs mondhat magáénak tökéletes mérleget, őket szorosan követi az FTC, a Grundfos Tatabánya, és a Pénzügyőr csapata. A lányok között (U13) keleten a Szeged KKSE, a Debrecen és az Euronovex csapata áll az élen, de a XVI. kerületi KMSE és a Gödöllő teljesítménye is jónak mondható. A nyugati csoportban eddig a Szigetszentmiklós, az FTC és a Győri Audi ETO áll hibátlan mérleggel, egy vereséget szenvedett az első négy fordulóban a Kozármisleny és a Szombathelyi Kézilabda Akadémia. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.