UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-15 16:18

Hasznos tapasztalatok

Hajdu János, az U20-as női kézilabda-válogatott szövetségi edzője a NEKA online televíziójának elmondta, együttesének nagy segítséget jelenthetnek az élvonalbeli csapatok elleni mérkőzések jövő évi, hazai rendezésű világbajnokság előtt.

B. V. A negyedik helyen végzett a nyári, Szlovéniában megrendezett U19-es női Európa-bajnokságon a magyar kézilabda-válogatott. Hajdu János csapata az elődöntőig hibátlanul menetelt, az utolsó két meccsén azonban a kikapott a franciáktól és dánoktól, így pedig éppen csak lemaradt a dobogóról. A szövetségi edző a NEKA online televíziójának értékelt a kontinensviadalt, és már a jövőbe is tekintett.

Hajdu János elégedett csapata nyári teljesítményével Fotó: MKSZ/Cseh Péter
Hajdu János elégedett csapata nyári teljesítményével Fotó: MKSZ/Cseh Péter
„Úgy gondolom, kiemelkedő eredmény a negyedik hely, de persze az álmunk az érem volt. Ugyanakkor nem lehetünk elégedetlenek, hiszen egyik legjobb játékosunk, Lakatos Rita sérülés miatt kihagyta a tornát, Hornyák Bernadett pedig nem százszázalékos állapotban érkezett a válogatotthoz. Ha ők teljes értékű játékosként velünk lettek volna, azt hiszem megszerezzük a bronzérmet.” A szakvezető kiemelte, hogy jól látható a fejlődés több játékos esetében, kiváltképp azoknál, akik rendszeresen lehetőséget kapnak a felnőtt élvonalban. „Érződött Szlovéniában is, hogy a folyamatos felnőttek közötti szereplés megemeli a játékosok technikai tudását, gyorsaságát és önbizalmát. Háfra Noémin, Klujber Katrinon és Márton Grétán is egyértelműen látszott az előrelépés.” Hajdu kitért a legnagyobb ellenfelekre is, elvégre jövő nyáron Magyarország rendezi az U20-as világbajnokságot. „Azt gondolom, a vébén még erősebb csapattal szerepelhetünk együtt, mint a nyáron Szlovéniában. Az utóbbi években az oroszokat utolértük, a norvégokat lehagytuk, a dánokkal egy szinten vagyunk, csupán a franciák járnak előttünk fizikálisan. Ők roppant dinamikus, férfias kézilabdát játszanak.” A tapasztalt szakember az esélyeket tekintve bizakodó, ami nem is csoda, hiszen hazai rendezésű világversenyen már-már elvárható a kiugró eredmény. „Az Európa-bajnoki negyedik hely után nem tűzhetünk ki rosszabb célt, mint az elődöntőbe jutás. Úgy néz ki, négy hetünk lesz a felkészülésre, amelyet fizikálisan és mentálisan is igyekszünk majd maximálisan kihasználni. Emellett pedig nagy segítséget jelenthetnek az élvonalbeli csapatok elleni mérkőzések.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.