UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-10-17 18:22

Bizakodó kispestiek

A Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást az UEFA Ifjúsági Ligában, a kispestiek az FK Szutjeszkát fogadják szerdán a Bozsik Stadionban. A montenegrói bajnok a kinti mérkőzésen kétgólos hátrányt dolgozott le a második félidőben, a 2-2-es döntetlen azonban így is a mieink helyzete kedvezőbb. Az együttes vezetőedzője, Simon Miklós bízik a továbbjutás kiharcolásában, és reméli, minél több néző szorít majd a fiataloknak a helyszínről.

Leiner Soma Megtartotta az FK Szutjeszka elleni UEFA Ifjúsági Liga-párharc második felvonása előtti hivatalos sajtótájékoztatóját a Budapest Honvéd. A kispestiek U19-es együttese szerdán 17 órától néz szembe a montenegrói bajnokkal  a Bozsik Stadionban, a Niksicsben lejátszott első mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, így az idegenben lőtt gólok jelentette, leheletnyi előny a mieinknél van. A sajtót a csapat tulajdonosa, George F. Hemingway köszöntötte, majd röviden vázolta a kinti meccs eseményeit, dicsérte a fiatalok hozzáállását, játékát. Kiemelte, hogy számít a Honvéd-szurkolók támogatására, hiszen története során először játszhat az Ifjúsági Ligában a piros-feketék utánpótláscsapata. A mérkőzésre a belépés ingyenes, de kötelező jegyet váltani. A szót az U19-es együttes vezetőedzője, Simon Miklós vette át, aki bizakodva nyilatkozott a továbbjutást illetően, de az ellenfél szervezettségét is dicsérte.

Balról: Faltusz Zoltán pályaedző, Simon Miklós vezetőedző, Herczeg Vince, az MFA általános igazgatója, Uwe Scherr szakmai igazgató, illetve Temesvári Attila, az együttes hátvédje
Balról: Faltusz Zoltán pályaedző, Simon Miklós vezetőedző, Herczeg Vince, az MFA általános igazgatója, Uwe Scherr szakmai igazgató, illetve Temesvári Attila, az együttes hátvédje
„Nagyon nehéz és tanulságos mérkőzést játszottunk Montenegróban, masszív, erős ellenfelet ismertünk meg. Vezettünk ugyan két góllal, de a második félidőben három perc alatt kiegyenlítettek a hazaiak, így összességében elégedettek lehetünk azzal, hogy a hajrában sikerült megtartanunk a döntetlent, ez a csapat mentális erejét mutatja. Vannak olyan pontok, ahol meg tudjuk lepni őket, és nagyon bízom benne én is, hogy sokan szurkolnak majd nekünk a stadionban. Megérdemlik a biztatást a srácok, nagyon jó szezont futottak tavaly, amivel kiharcolták a nemzetközi szereplést.” „Ideálisan kell beosztanunk az erőnket, okosabban kell játszanunk, mint az első mérkőzésen – emelte ki Temesvári Attila, az együttes 17 éves belső védője. – Nagyon nagy esély ez számunkra, komoly téttel bíró mérkőzést játszhatunk, sok néző előtt, így természetesen nagyon várjuk. Szeretnénk most is dominálni, játszani a saját játékunkat.” A csapat zömét ezúttal is az 1999-es, illetve a 2000-es születésű labdarúgók alkotják, azonban három '98-as futballista is pályára léphet a szabályok értelmében. Az U17-es válogatottal elitkörbe jutott, 2001-es születésű Irimiás Gergő és Cipf Dominik biztosan kihagyják a találkozót, illetve Banó-Szabó Bence pályára lépése sem reális, hiszen a 18 éves középpályás a felnőttkerettel készül. Rajtuk kívül azonban mindenki bevethető, így minden adott, hogy remek mérkőzést, és remélhetőleg kispesti továbbjutást lássanak a Bozsik Stadionba kilátogató szurkolók. Amelyik csapat a holnap 17 órakor kezdődő visszavágón kiharcolja a továbbjutást, a kazah Kajrat Almati, vagy az orosz FK Krasznodar ellen léphet pályára a következő körben. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.