UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-11-21 20:17

Vereség Telkiben

Kikapott az U16-os labdarúgó-válogatott Telkiben az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen, a vezetőedző szerint egyéni hibák döntöttek. Csütörtökön újra megmérkőzik a két csapat.

UP-Gyors – utanpotlassport.hu Két mérkőzést vállalt az év végére a magyar U16-os válogatott, kétszer az olaszok ellen, Telkiben. A mai, első találkozó vereséggel zárult.

Vereséget szenvedett az U16-os válogatott Telkiben az olaszok ellen Fotó: mlsz.hu
Vereséget szenvedett az U16-os válogatott Telkiben az olaszok ellen Fotó: mlsz.hu
Preisinger Sándor csapata már a 3. percben hátrányba került, 0–1. Az első félidőben semmi nem akart összejönni, kapufát lőtt, és több helyzetet is kihagyott a magyar csapat, így az olaszok vonulhattak előnnyel az öltözőbe. A második játékrészben úgy tűnt, a szerencse sem kerüli el a fiúkat, és Zuigéber Ákos egalizált büntetőből, 1–1. A jó mezőnyjáték ellenére azonban újra a vendégek kerültek előnybe – egyéni hibából, szintén büntetőből, 1–2. A mérkőzés negyedik gólját szöglet után szerezték az olaszok, azzal dőlt a végkimenetel: 1–3. Preisinger a szövetség honlapjának adott nyilatkozatában elismerte: ellenfelünk erősebb és gyorsabb volt, ennek ellenére a fiai jól tartották magukat. 1–1-es álláskor több lehetőségük is volt, viszont egyéni hibák miatt maradtak alul végül. Az újabb összecsapás tehát csütörtökön következik, ugyancsak Telkiben.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI Magyarország–Olaszország 1–3 (0–1) Magyarország: Vaits Marcell – Hosszú Zétény, Posztobányi Patrik, Török Kevin, Bekker Roland – Kata Mihály, Ominger Gergő – Zuigéber Ákos (Molnár Rajmund, 74.), Mester Csaba (Kenderesi Dávid, 65.), László Dávid (Szalay Szabolcs, 65.) – Komáromi György (Major Sámuel, 41.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.