UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-01-06 09:43

Laura Békéscsabán

A következő fél évet az első osztályú női kézilabda-bajnokság utolsó helyén szerénykedő Békéscsaba együttesében tölti Giricz Laura, aki a másodosztályú Mosonmagyaróvárt hagyta el Horváth Roland edző hívására.

Munkatársunktólutanpotlassport.hu Nagy gondban van a Békéscsaba, amely pont nélkül az utolsó helyen áll a női kézilabda NB I-ben. Skaliczki László lemondása után az előző idényben még a Siófokot irányító Horváth Roland vette át a szakmai vezetést, s fiatal tréner a keret frissítésével is igyekszik erősíteni a csapatot. Annak a jegyében érkezett Békéscsabára a 19 éves Giricz Laura.

giricz_laura
giricz_laura
A juniorválogatott beálló a két ünnep között járt próbajátékon a Viharsarokban, s meggyőzte a szakvezetést arról, hogy érdemes vele erősíteni, így fél évre kölcsönvették. Giricz Szegeden kezdte a pályafutását, majd éveken töltött el a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Az előző idény végén onnan több, a korosztályhoz tartozó ígéretes fiatal játékos is kirepült, Giricz – a kapus Dányi Bernadettel együtt – az első osztályból éppen kieső Mosonmagyaróvárba igazolt. A csapat remekül zárta az őszi szezont, hiszen 12 meccsen nyert, s csupán egy találkozót veszített el, ám Giricz nem tartozott a legmeghatározóbb játékosok közé, legalábbis támadásban, hiszen 11 meccsen 10 gólt szerzett. Békéscsabán is elsősorban úgy számolnak, hogy a beálló erőssége a védekezés, de támadásban is az együttes hasznára lehet. „Karácsony után egy edzésre és egy felkészülési mérkőzésre kaptam meghívást a csabaiaktól. Örülök, hogy megfeleltem, és csatlakozhatom a kerethez – mondta Giricz. – Mindenképpen szerettem voln kipróbálni magamat a legmagasabb osztályban is, örülök, hogy megkapom a lehetőséget.” Mivel pénteken megérkezett a játékengedélye, vasárnap már pályára is léphet az ősszel szintén csupán egy pontot gyűjtő Vasas ellen. Válogatott szempontból is jól jöhet a váltás, hiszen juniorok a nyári hazai U20-as világbajnoksággal zárják le utánpótlás-pályafutásukat, s erre készülve abszolút nem mindegy, hogy másod- vagy első osztályban játszik a beálló. Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.