UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-02-06 08:56

Luca aranylány lett

Nagyszerűen helytállt tinédzserek alkotta női ökölvívó-válogatottunk a Golden Girl elnevezésű, svédországi tornán, ahol egy arany és két ezüst került magyar nyakba. Az aranylányunk a 16 éves Hámori Luca lett.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A svédországi Boras városának kedvelt csarnoka, a Borashalle ringjében kesztyűs lányaink utánpótláskorú elitcsapatából öten léptek kötelek közé a Golden Girl néven 2009 óta futó sorozat idei versenyén. Az eredményhirdetésen közülük hárman is felállhattak a dobogóra a svédek által egyszerűen csak a „világ legnagyobb női boksztornájaként” reklámozott eseményen.

A kétszeres világbajnok Kovács Mária, mint a hölgyrészleg szakvezetője csoportszelfit készített kesztyűs csapatáról Borasban Forrás: boxing.hu
A kétszeres világbajnok Kovács Mária, mint a hölgyrészleg szakvezetője csoportszelfit készített kesztyűs csapatáról Borasban Forrás: boxing.hu
A kétségtelenül Európa legjelesebb sportági viadalai közé tartozó rendezvényen ezúttal 23 ország – köztük olyan, a bokszban élenjárók, mint Anglia, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Oroszország – talentumai sorakoztak fel, így még inkább értékes a három medál, melyek közül a legszebben csillogót a junior Eb-második, 16 éves Hámori Luca „pofozta össze”, megnyerve a 60 kilós ifjúsági kategória küzdelmeit. Elébb parádés boksszal a második menetben kiszámoltatta mongol riválisát, majd a vasárnapi döntőben egy angol leány, Ellis Hopkins volt az ellenfele, akit – a helyszíni beszámoló szerint – fantasztikus bunyót bemutatva győzött le. Az ezüstöket szintén ifjúsági korú öklözőink érdemelték ki, nevezetesen Lakotár Hanna és Kiss Bettina. A junior Eb-bronzérmes, 16 esztendős Lakotár, miután szombaton elbánt norvég riválisával, az 51 kg fináléjában a legnagyobb kontinentális ígéretek között jegyzett orosz Ljubov Sarapovától kikapott, az 54 kilogrammos, junior Európa-bajnoki ezüstérmes Kissnek pedig a francia Jeyssa Marcel parancsolt megálljt az aranyéremért zajlott összecsapáson. A tornán első magyarként fellépett Jozó Csenge (52 kg) a juniorok mezőnyében a francia Lauryn Brankaerrel szemben alulmaradt, akárcsak a serdülőkorú Jónás Kornélia (46 kg) az ír Robyn Murran ellen. Utóbbi másnapi „vigaszmeccsén” viszont simán verte dán vetélytársát. Nekik, a legifjabbaknak is kijár a gratuláció, mivel első komoly nemzetközi megméretésükön jól bokszoltak, derekasan tették a dolgukat. Érmeseink közül pedig különösképpen Lakotár és Hámori lehet elégedett. Az európai szövetség honlapja tudniillik a viadalról beszámolva a kontinens legtehetségesebb tini ökölvívói között említette a két magyar fiatalt is, mint akikre nagy jövő vár a szorítók világában. Az elismerő szavakat jólesik e hasábokon is megosztani a sportág honi képviselőinek sikereiért szorítókkal. Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.