UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-02-23 20:52

Minden meccs rangadó

Annak ellenére, hogy a felsőházi rájátszásban a két utolsó találkozik, semmivel sem beszélhetünk kisebb rangadóról, mintha az első kettő csapna össze. A furcsának tűnő megállapítás a fiú-juniorbajnokság hét végi mérkőzéseire készülő edzők szemléletében valóságosan is megjelenik.

Bognár Domokos - utanpotlassport.hu Folytatódik kosárlabdában a fiú országos juniorbajnokság felsőházi rájátszása. A szerdai dupla rangadó után szombaton egy, vasárnap pedig két mérkőzést rendeznek. „Minden mérkőzés egyaránt fontos, nincs olyan, hogy kiemelt jelentőséggel bír ez vagy az a találkozó. A Szeged elleni meccsre is úgy készülünk, mint bármelyik másikra” - mondja Ivica Mavrenszki, a Kosárlabda Akadémia Pécs fiú-juniorcsapatának edzője.

A pécsiek megkezdenék a felzárkózást az élmezőnyhöz Forrás: ratgeberakademia.hu
A pécsiek megkezdenék a felzárkózást az élmezőnyhöz Forrás: ratgeberakademia.hu
Annak ellenére, hogy a felsőházi rájátszásban a két utolsó találkozik, semmivel sem beszélhetünk kisebb rangadóról, mintha az első kettő csapna össze. Vegyük például a legutóbbi játéknapot, amikor is a listavezető Szombathely alig három ponttal, 80-77-re tudott diadalmaskodni Szegeden, vagy a Debrecen–Alba Fehérvár meccset ugyanarról a napról, ahol két pont döntött a hazai csapat javára. Ez is alátámasztja, hogy mennyire kiegyenlített a fiú juniorbajnokság mezőnye. „Mindig a következő ellenfélre kell koncentrálnunk, fölösleges lenne plusz terhet raknom a játékosokra. A Szedeákkal még nem találkoztunk idén, de az eredményeik azt mutatják, hogy szoros mérkőzésre van kilátás. Megpróbáljuk megvédeni a hazai pályát, talán előnyt jelent számunkra, hogy ismeretlen terepre érkeznek, de nem ez lesz a döntő tényező – véli Mavrenszki, aki nem a külső körülményekben, sokkal inkább a játékban látja a győzelem kulcsát. – Egy hete, a Honvéd ellen sajnos nem koncentráltunk eléggé a védekezésünkre, a 93 kapott pont rengeteg volt, ezen mindenképpen szeretnénk javítani. Az emberfogásos védekezés több szegmensében is szarvashibákat követtünk el, de ezeket már megbeszéltük, és javítani is fogjuk.” Pécs mellett Budapesten és Szombathelyen rendeznek mérkőzést a hét végén, a fővárosban a Vasas a Debrecent fogadja, míg a vasi megyeszékhelyre a Honvéd látogat.

Fiú országos juniorbajnokság, rájátszás, felsőház február 24. szombat Kosárlabda Akadémia Pécs–SZEDEÁK, 14.30 február 25. vasárnap Vasas Akadémia–Debreceni KA, 13 Falco KC Szombathely–Budapesti Honvéd, 16.30

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.