UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2012-06-14 20:00

Európai jégen

Az ifjúsági világbajnokság A csoportjában december végén mutathatják meg a magyar lányok, hogy az idén nem véletlenül jutottak fel az elitbe. Az ősztől folyamatosan kell készülni a megméretésre.

eFBé A Slovan Bratislava és a holland válogatott nem, viszont az olasz KV Bolzano Eagles és a budapesti Kanadai-Magyar Hokiklub biztosan ott lesz a női elit hokiligában. Az EWCH (Elite Womens Hockey League) osztrák bázisú, hiszen három csapat (EHV Sabres Wien, WEV Flyers, DEC Salzburg Eagles) is a sógornőktől érkezik. Komoly ellenfél lesz a fehérorosz HC Pantera Minszk is, amely a sorozat idei bronzérmese. A Kanadai-Magyar Hokiklubba nem kell átigazolniuk a részvevőknek, a lányok a szövetség engedélyével és érvényes sportorvosi igazolással szerepelhetnek a KMHK színeiben a EWHL-ben.
Harminc-harmincöt hölgyről van szó, az U18-as válogatott bő kerete egészül ki a korosztályból „kiöregedőkkel” és néhány felnőtt játékossal. Valamennyiük számára fontos lehetőség a versenysorozat, hiszen a szeptember elején induló alapszakaszban 20 mérkőzést (10 otthon, 10 idegenben) játszanak a csapatok. A magyarok a lágymányosi Tüskecsarnokban, amely május elején nyílt és az EWHL-re tovább épül és szépül. A csapattal a Gömöri Csaba, Buzás Norbert edzőpáros  dolgozik. A lányokra már október elején komoly megméretés vár, hiszen – a Bp Stars női BEK-szereplése mellett – a szocsi olimpiára zajló kvalifikáció ekkor kezdődik.

A női U18-as válogatott programja a 2012/13-as szezonban. A csoportos világbajnokság, Vierumäki, Finnország (december 29 – január 5.). A rsézvevők. A csoport: Finnország, Kanada, Magyarország, Németország; B csoport: Csehország, Oroszország, Svédország, USA. Olimpiai selejtező, 1. kör, szeptember vége/október eleje, a résztvevők: Dánia, Horvátország, Spanyolország. Továbbjutás esetén a további körök időpontja: 2012. november 8-11; 2013. február 7-10.