UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-10-14 17:12

Lányok a jégen

A hét végén világszerte a leány hokisoké volt a főszerep a jégen. A nemzetközi szövetség Girls’ Hockey Weekend nevet viselő rendezvényének Magyarországon négy helyszín adott otthont. A legtöbb érdeklődő Budapesten volt, de a vidéki városokban is szép számmal próbálták ki a jégkorongozást a gyengébbik nem képviselői közül.

UP-info Világszerte az elmúlt hét végén rendezték a nemzetközi szövetség Girls’ Hockey Weekend (Lányok hokis hétvégéje) elnevezésű rendezvényét. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a női jégkorongot. Magyarországon idén négy helyszínen is lehetőség nyílt kipróbálni a jeges sportágat a gyengébbik nem kisebb és nagyobb képviselőinek.
Forrás: facebook.com/MJSZ
Forrás: facebook.com/MJSZ
A budapesti Jégpalotában szombaton és vasárnap is az U15-ös válogatott lányok – akikhez felnőttkerettagok is csatlakoztak – egymás elleni játékát tekinthették meg a korábban érkezők. A fiatalabb korosztály a játék után a Metodikai Központban folytatta edzőtáborának programját, míg a felnőtt és U18-as válogatott tagjai a jégkorong iránt érdeklődő lányokat fogadták a csarnok centerpályáján. A rendelkezésre álló két órában kis- és nagy lányok, barátnők és anyukák töltötték meg a jégpályát, de a hölgyek között látni lehetett elvétve apukákat és fiútestvéreket is. A résztvevők között volt jó néhány olyan kislány is, aki most első alkalommal jégre lépett. Őket korcsolyázni tanítgatták az aktív játékosok, a valamivel tapasztaltabbak pedig már ütőt is kaptak, és passzolgathattak egymással, a válogatott kerettagokkal, vagy akár Csúszkával is, aki mindvégig aktív résztvevője volt az eseménynek. A viszonylag kötetlen program részét képezte a harmadon belüli játék, majd sorverseny zárta a foglalkozást: két csoportra osztva kellett a két kék vonal között korongot vezetni. Vasárnap a szombatinál is több érdeklődő látogatott ki a budapesti rendezvényre, így összesen hatvan lány lépett jégre. Székesfehérváron csapatnyi lány látogatott el a Raktár utcába, ahol a hat és húsz év közötti korosztály vegyesen képviseltette magát; a résztvevők fele első alkalommal ismerkedett a jégkoronggal. Dunaújvárosban és Miskolcon szintén népszerű volt az esemény, ott vasárnap várták az érdeklődőket. Goral Barbara, a program főszervezője a szövetség honlapján elmondta: elégedettek a résztvevők számával, úgy gondolják, sikeres volt a rendezvény. (Forrás: icehockey.hu)