UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-10-22 21:00

Segítség a csíkieknek

A magyar szövetség 15 millió forinttal támogatja a csíkszeredai utánpótlás-csapatokat. Évek óta a hazai bajnokság élmezőnyében végeznek, így ezt méltányolta az MJSZ elnöksége. Az összeget a klub utaztatásra, ellátásra és szállásra fordítja.

Pusztai Viola A hazai szövetség a 2014-15-ös idényben 15 millió forinttal támogatja a csíkszeredai korosztályos csapatokat – jelentették be  a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. Ahogy azt honlapunk Kovács Zoltán főtitkártól megtudta, ez már a második évad, hogy ilyen nagyságrendű összeggel segítik az erdélyi alakulat szereplését a magyar utánpótlás-bajnokságban. – Csíkszereda városa kereste meg tavaly a szövetség elnökségét azzal, hogy támogatást kérjenek a csíkszeredai fiatalok utaztatására, elszállásolására – kezdte Kovács Zoltán. – Az U16-os, az U18-as és az U20-as bajnokságban csak Magyarországon játsszák a meccseiket, ez pedig elég nagy költséggel jár. Miután immáron nyolc éve szerepelnek a felnőtt-és utánpótláscsapataikkal is a magyar sorozatban, és minden korosztályban rendre az első háromban vannak, így a szövetség méltányolta a kérést.
Forrás: szekelyhon.ro
Forrás: szekelyhon.ro
Emellett az a megállapodás született, hogy az U12-es bajnokságban csak a magyar csapatok látogatnak idegenbe, vagyis Csíkszeredán játsszák le mindkét meccset. Az U14-esek mezőnyében az első fordulóban az erdélyi gárda jön Magyarországra, és a visszavágót rendezik a csíkiek otthonában. A felsőbb korosztályok sorozatában viszont csak ők utaznak, így egy-egy túra alkalmával szerdától vasárnapig négy meccset játszanak le. Felvetődik a kérdés, azon felül, hogy a tehetséges játékosokból álló csapat emeli a magyar bajnokság színvonalát, a csíkszeredai fiatalok a magyar utánpótlás-válogatottat is erősíthetik-e a jövőben? – A nemzetközi szövetség szabálya szerint a regisztrációjuknak Magyarországon kellene lennie ahhoz, hogy a válogatottban játszhassanak. Az övék viszont Romániában van, így ez csak akkor lehetséges, ha később bizonyos időt magyar csapatban szerepelnek, és persze magyar állampolgárok. S vajon a román szövetség miért nem támogatja az egyetlen jelentős jégkorongbázist? – Súlyos anyagi gondjaik vannak, Bukarestben jelenleg például egyetlen használható jégpálya sincs. Arra sincs pénzük, hogy a felnőttválogatottal kapcsolatos költségeket állják, amely ezért most részt sem vesz nemzetközi tornákon.