UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-04-17 21:12

Jeles az újoncnak

Honti Kitti huszonkettedik lett az egyéni összetett döntőjében a montpellier-i felnőtt Európa-bajnokságon. A fináléban a legjobb eredményt ugrásban érte el. Draskóczy Imre szövetségi kapitány elégedett a női csapat szereplésével.

UP-info Honti Kitti túl van élete első felnőtt Európa-bajnokságán, és igazán büszke lehet magára. Az egyéni összetett döntőjébe a 24. helyen jutott be, s bár összesítésben alacsonyabb pontot kapott gyakorlataira, mint a selejtezőben, így is két helyet előrelépett.
Honti Kitti kecses mozdulata a gerendán Fotó: Illyés Tibor/MTI
Honti Kitti kecses mozdulata a gerendán Fotó: Illyés Tibor/MTI
Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a KSI versenyzője összességében jó teljesítményt nyújtott a kontinensviadal fináléjában. Ugrására 13.266 pontot kapott, míg felemás korláton 12.733 pontra értékelték a gyakorlatát. Gerendán viszont hibázott, több kisebb megingása volt, és a végén elrontotta a leugrást, így a pontszáma 11.566 lett. A talajon az utolsó sor előtt fájlalta a lábát, amelyet a csütörtöki edzésen bevert a gerendába, annak ellenére szépen hajtotta végre a gyakorlatát, amelynek 12.600 pont lett a jutalma. Az elsőéves felnőtt két helyet lépett előre a selejtezőhöz képest, 50.165 ponttal a 22. helyen zárta az egyéni összetett finálét. Draskóczy Imre, szövetségi kapitány így értékelte Honti Kitti és a többiek teljesítményét: − Összességében elégedett vagyok Kittivel, élete első felnőtt Európa-bajnokságán szerepelt, és a selejtezőhöz képest két helyet lépett előre. Makra Noémitől vártunk felemás korláton döntőt, de az első elemben hibázott. Ezért tudtuk, hogy nem lesz meg  a finálé, mivel nagyon sűrű a mezőny. Főleg az első tíz helyen így nem lehet rontani. Dévai Boglárka új ugrással készült az Eb-re, de azt csak a következő világversenyen mutatja be. Úgy gondolom, összességében jól szerepelt a női csapat.