UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-05-02 16:28

Elúszott a finálé

Bár az első bemutatót követően reálisnak látszott az esély a döntőbe jutásra, a második bemutató hibái miatt nem került a legjobb nyolc közé a junior-kéziszercsapat a minszki Európa-bajnokságon.

UP-info Egy nappal korábban még nagyon bizakodhattak a magyar versenyzők és szakemberek, hiszen a Katona Hanna, Kis Alexandra, Mercz Flóra, Pigniczki Fanni, Váray Míra (tartalék: Árkai Zsófia) alkotta kéziszer-együttes hibátlan gyakorlattal mutatkozott be a ritmikus gimnasztikázók minszki kontinensviadalán.

rg_kovacs_andrea_fb
rg_kovacs_andrea_fb

A csapat oszlopos tagja, Kis Alexandra a dobogó közelébe várta magukat, úgy látszott, hogy a második bemutató után lesz ok örömre. Csakhogy az a fellépés kevésbé sikerült. Dr. Korom Norbert csapatvezető tájékoztatása szerint a gyakorlat végén két ejtés is volt, így a csapat végül 14.166 pontot kapott, és összetettben 29.349 ponttal a tízedik helyen végzett.

A magyar junioroknak ezzel véget ért a kontinensviadal, a felnőttek versenye jelenleg is tart.

– Jó volt az esélyesek közé tartozni, olyanoktól fogadni a gratulációt, akik olimpiai és világbajnokokat nevelnek, tehát elismerik a munkánkat – kezdte az értékelést Deutsch-Lazsányi Erika, az MTK Budapest vezetőedzője. – A lányaim hibáztak, sokat és súlyosat. A gyakorlat vége teljesen szétesett, de nem keresem az okokat. Örülök az Európa-bajnokság tízedik helyének, mert a durván elrontott gyakorlatunk ellenére minden szakember elismerte, hogy igazán jó csapatunk van. Tisztességgel felkészültünk. Ez a kedvenc társaságom, remélem, hogy senki nem adja fel!