UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-11-06 12:00

Kezdésként 1-2 (videóval)

Az U20-as jégkorong-válogatott győzelemmel kezdte a franciaországi Négy Nemzet-tornát. Az U18-as és az U16-os csapat nem járt sikerrel Ausztriában, előbbi kétgólos előnyről kapott ki, utóbbi az utolsó harmadban kapitulált.

UP-info Háromból egy – ez a mérlege a magyar jégkorong utánpótlás-válogatottaknak az Európa szerte zajló Négy Nemzet-tornákon. Az U18-as csapat hiába vezetett 2-0-ra az olaszok ellen, végül vesztesen hagyta el a jeget Telsben. Az U16-osok sima vereséget szenvedtek a szlovénoktól St. Pöltenben, így csak a decemberi dívizió II/A-s világbajnokságra készülő U20-asok örülhettek az olaszok ellen aratott győzelemnek Vaujany-ban.

hoki1
hoki1

Kezdjük az utóbbival! Már akár az első harmadban vezethetett volna Rich Chernomaz együttese, hiszen az ellenfél játékosai háromszor is a büntetőpadon pihentek két percig, de végül egyik fórt sem sikerült gólra váltani. Ami késett, nem múlott: a svéd élvonalban szereplő Linköping csapatában egyre több jégidőt kapó Galló Vilmos ezúttal remek passzt kapott a társaktól, s míg az olaszok cseréltek, ő villámgyorsan bevette a kapujukat.

Húsz perc múlva jött a válasz Barnabótól, de a végén mégis a magyar fiúk emelhették örömükben a magasba a botjukat: az 50. percben Galló kipattanójára a szintén Svédországban légióskodó Antal Norbert csapott le, s lőtt a kapuba, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Íme a gólok!

Sokáig úgy tetszett, az U18-asok is győztesen hagyják el a jeget az olaszok ellen, best online casino miután Szabó Bence már a harmadik percben betalált, majd az első harmad közepén gólpasszt adott Sebestyén Dávidnak. Így a második játékrészt 2-0-ás előnnyel várhatta Glen Williamson csapata, de hiába játszhatott kettős emberelőnyben is, az ellenfél szépített, majd az utolsó harmad elején egyenlített. Tizenegy perccel a vége előtt a vezetést is megszerezte, ezért az utolsó percekre a magyarok lehozták a kapusukat, ami azonban csak arra volt jó, hogy az olaszok 4-2-re nyerjék meg a meccset.

Williamson szakvezető így értékelt a szövetség honlapján:

− Jól kezdtünk az igazán nagy iramú találkozón, számos helyzetet alakítottunk ki, a játékosok keményen dolgoztak, felvették a versenyt az olaszokkal. Több mint kétszer annyit lőttünk kapura, mint ők, de a  kipattanókat kevés alkalommal sikerült megjátszani. Kicsit szervezettebbnek kell lennünk, jobb játékhelyzeteket kialakítanunk, hatékonyabban lőnünk, és akkor elérjük a célunkat.

Az U16-osok mérkőzése a szlovénok ellen gól nélküli első harmadot hozott, a másodikban azonban vezetést szerzett az ellenfél. Páterka Bence az utolsó játékrész elején egyenlített, de Vértes Nátán a gól után szinte azonnal kétperces büntetést kapott. Alig korcsolyázott ki a büntetőpadhoz, már jöhetett is vissza, miután a szlovénok betaláltak. Az utolsó percekben emberelőnyben játszott a magyar válogatott, sőt kettős fórban is, mert a kapus szintén lekorcsolyázott, ez azonban az ellenfél előtt teremtett lehetőséget, és az nem maradt kihasználatlanul: 3-1 lett a vége.