UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-02-03 16:49

Pakktragédia

Végzetesnek bizonyult Alekszandr Orakov sérülése: a 16 éves hokist január 14-én torkon találta a korong, s bár azóta mesterséges kómában tartották, nem élte túl a balesetet. Szakértőnk, a sokat látott Kercsó Árpád nem is emlékszik hasonló szörnyűségre.

UP-info Gyászol az orosz jégkorongsport, mert meghalt a a Mettallurg Novokuznyeck játékosa, a mindössze 16 éves Alekszandr Orakov – számol be a szomorú hírről a thehockeynews.com. Csapata január 14-án játszott a Szibir Novoszibirszk ellen az U18-as bajnokságban, amikor a második harmadban erősen meglőtt pakk találta torkon a hokist. Orakov azonnal összeesett a jégen, szívrohamot kapott, megsérült a nyaki ütőere, és több csontja is eltört.
halott_hokis01
halott_hokis01
Persze, azonnal kórházba szállították, mesterséges kómában tartották. A szervezete küzdött, de három hét után feladta. A klub közleménye szerint kedden elhunyt. Orakovot nagy tehetségként tartották számon: a Metallurg U18-as csapatának kapitánya volt, a szezonban 18 mérkőzésen nyolc gólt, és egy gólpasszt ért el. „Nem is emlékszem hasonló esetre talán egyszer, gerinctörés miatt halt meg játékos – mondja Kercsó Árpád, az ifjabb Ocskay Gábor Akadémia sokat látott edzője. – Én is most hallottam a történteket, borzasztóan sajnálom a fiút. Tényleg nagyon ritkán fordulhat elő ilyen, elég arra gondolni, hogy az utánpótlás-bajnokságban nem is léphet senki nyakvédő nélkül a jégre. Igaz, régen talán jobbak voltak ezek az eszközök, némelyik mai darab vékonyabb, kevesebbet véd. Ha viszont a masszívabb nyakvédőt használja a játékos, szinte biztosan nem történhet hasonló eset, mert akkor nem találhat el fontos szervet vagy ennyire érzékeny, kényes helyet a pakk.” Részvétünk a családnak és az Orakovot ismerőknek, nyugodjon békében az ígéretes hokis.