UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-02-27 09:33

Csúcs lesz a finálé

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest játssza a döntőt az U18-as bajnokságban. Előbbi a Csíkszeredát, utóbbi a Vasast múlta felül két mérkőzésen az elődöntőben.

Pusztai Viola Tavaly az U18-as bajnokság elődöntőjében találkozott egymással az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest, akkor előbbinek elég volt két mérkőzés ahhoz, hogy felülmúlja ellenfelét. A Vasas ellenben a döntőben nagy csatára késztette, hiszen csak az ötödik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa a fehérváriak javára. Nos, idén sem várható kisebb csata az aranyért, azzal a különbséggel, hogy most az ifj. Ocskay Akadémiának a szezonban csupán egyetlen meccset vesztő MAC-cal kell farkasszemet néznie. A budapestiek még az alapszakasz első meccsén, a Vasas ellen botlottak, a székesfehérváriakat viszont kétszer is legyőzték 4-3-ra, igaz, egyszer hosszabbításban, aztán meg szétlövésben. Az elődöntőben a Vasas nem tudta megnehezíteni a dolgukat, az első meccsen 4-1-es, a másodikon 3-0-s vereséget szenvedett, így a MAC könnyedén lépett a döntőbe.
A MAC tizenkilenc meccs óta veretlen a hazai bajnokságban Forrás: MAC Budapest
A MAC tizenkilenc meccs óta veretlen a hazai bajnokságban Forrás: MAC Budapest
A második meccsen gólt szerző Lőczi Árpád így látta a két összecsapást: − A Vasas elleni első mérkőzésen jó iramú, sok testjátékkal fűszerezett, igazi rájátszáshokit játszottunk. Mindkét csapat remekül felkészült, de úgy érzem, fejben jobbak voltunk, nagyon akartuk a győzelmet, végig küzdöttünk. A második meccsen eléggé fáradtak voltunk, hiszen az iskolában is teljesíteni kellett, de kiváló kapusteljesítménnyel, és remek védekezéssel ismét felülmúltuk ellenfelünket. Ha támadásban pontosabbak vagyunk, akkor nagyobb győzelmet is arathattunk volna, de a célunkat így is elértük. A tizenhat éves csatár szerint a tizenkilenc mérkőzés óta tartó veretlenségük az edzéseken befektetett kemény munka eredménye, de mindannyian tudják, nem szabad, hogy a győzelem szokássá váljon, észre kell venniük az apró vészjelzéseket. Kangyal Balázs és Marton Tibor edző mindig felhívja a figyelmüket a hibákra, így társaival együtt bízik abban, hogy a döntőben képesek lesznek nyerni az ifj. Ocskay Akadémiával szemben. Természetesen a fehérváriak sem elégedtek meg a döntőbe jutással, meg akarják védeni a címüket. Az elődöntőben a Csíkszereda csupán két harmadig tudta tartani a lépést az alapszakasz-győztessel, az 5-2-es, majd a 6-1-es győzelem kellő önbizalmat adhat. A második meccs lefújása után Kiss Dávid, a csapat edzője azt mondta: − Az első meccsen az első két harmad valóban elég szoros volt, nem tudtuk érvényesíteni a saját játékunkat. A játékosok érezték a tétet, hogy ez már az elődöntő, a második mérkőzésre azonban mindezt levetkőzték. Összességében elégedett vagyok, mert a célunkat, a döntőbe jutást elértük, de van még mit csiszolni a MAC elleni összecsapásig. A három nyert mérkőzésig tartó döntőben mindkét fél kemény ki-ki meccset vár. Ahogy Kiss fogalmazott: bármi  benne van a levegőben.

U18-as bajnokság, elődöntő. Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia−Csíkszereda 5-2, Csíkszereda− Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 1-6, továbbjutott: az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia MAC Budapest−Vasas 4-1, Vasas−MAC Budapest 0-3, továbbjutott: a MAC Budapest