UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2016-08-28 21:12

Lélektelen játék

Második mérkőzését is elveszítette a női juniorválogatott a magyar-szlovák közös rendezésű röplabda Európa-bajnokságon, egyedül a harmadik játszmában tudta megszorongatni a címvédő szerbeket.

UP-info A magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság második napján a címvédő szerb válogatott várt a magyar csapatra Győrött. A mérkőzés elején még tartani tudta a lépést ellenfelével válogatottunk, ám 4-4-et követően Lazovics vezérletével sorozatban négy pontot szereztek a szerbek, s azzal gyakorlatilag el is döntötték a játszmát. Hiába buzdították a szurkolók a magyar csapatot, nem tudott újítani. A hajrában Németh Anett néhány bombája és ásza csak az eredmény kozmetikázására volt elég (16-25).
röpi2
röpi2
A mérkőzés képe a második játszmára sem változott, a szerbek négyes sorozattal kezdtek, s a mieink megint csak az eredmény után próbáltak loholni, nem sok sikerrel. A magyar csapat nyitásfogadása gyenge, ugyanakkor a szerbek blokkja és nyitása remek volt, s így tíz pontosra nőtt a különbség (15-25). Míg a szerb csapatban Lazovics és Bukilics mellett többen is jó teljesítményt nyújtottak, addig magyar oldalról leginkább Németh Anett volt kiemelhető. Hozzá sikerült aztán a harmadikban Szedmák Rékának és a magyar sáncnak is felnőnie – itt jegyezzük meg, ebben a szettben Kotormán Réka volt már a mieink feladója –, így aztán ebben a játékrészben a hazaiak három ponttal is vezettek. 11-11-nél egyenlítettek a szerbek, majd a vezetést is átvették. A magyar csapat ezzel gyakorlatilag ellőtte a puskaporát, de ebben a szettben azért fel tudott nőni a feladathoz (20-25). „Lélektelenül játszottunk, ez a teljesítmény nem volt hozzánk méltó” – értékelt a szövetség honlapján Horváth András szövetségi edző. Remélhetőleg a folytatásra változik a helyzet.

NŐI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, GYŐR Csoportmérkőzések, 2. forduló: Szerbia–Magyarország 3-0 (-16, -15, -20) Győr, 300 néző. V: Lecourt (francia), Deneri (török). Magyarország: Szedmák, Török, Cicic, Németh, Kiss G., Kalotai. Csere: Juhár (liberó), Kilyénfalvi, Durst, Radomszki, Godó, Kotormán. Szövetségi edző: Horváth András Szerbia: Lazovics, Kocsics, Bukilics, Szekulics. L. Milojevics, Veszelinovics. Csere: T. Milojevics (liberó), Mirosavljevics, Jaksics. Szövetségi edző: Marijana Boricsics