UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2016-08-30 15:04

Sorsdöntő csaták

A női juniorválogatottnak egy mérkőzést még nyernie kell a továbbjutáshoz a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság győri csoportjában. Horváth András szövetségi edző szerint ahhoz viszont már extázisban kell röplabdáznia a csapatának.

Lakner Gábor Három forduló alatt egy győzelmet és két vereséget könyvelhetett el a női juniorválogatott a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság győri csoportjában. A torna szünnapján Horváth András szövetségi edzőt kérjük meg, tekintsen vissza az addigi történésekre, és beszéljen a folytatásról is. „Az első mérkőzésen még érezhető volt az Eb-drukk, kicsit kapkodtunk, olykor-olykor hibáztunk, és nem vállaltunk fel döntéseket. Rossz szavam nem lehet a lányokra, mert végig küzdöttek, és nagyon kevésen múlt, hogy nem raboltunk még egy szettet a németektől. A folytatás nem sikerült olyan jól, a szerbek ugyan gyengén játszottak, mi azonban erőtlenek voltunk ahhoz, hogy azt kihasználjuk. Ezt követően elbeszélgettünk a csapattal, aminek aztán meglett az eredménye.”
Röpi 4
Röpi 4
A harmadik fordulóban 3-2-re sikerült felülmúlni a fehéroroszokat, a lányok az ötödik szettben egészen parádés játékkal döngölték a földbe ellenfelüket. „Azon a mérkőzésen már látszott, miért is vagyunk itt. A csapatot egyáltalán nem törte meg, hogy szoros végjátékban bukta el a negyedik játszmát, abban ugyanis kicsit későn indultunk el felfelé. A döntő szett előtt az látszott az arcokon, hogy mindenki nagyon akarja a győzelmet, aminek meg is lett az eredménye. Fizikailag is jól bírtunk az ötödik játszmát, de hát azért dolgoztunk az előző hetekben, hogy olyankor is legyen még erő felugrani.” A csoportból jelenleg a minden mérkőzésüket fölényesen megnyerő oroszok emelkednek ki, mögöttük összetömörödött a mezőny. A magyar továbbjutásra – melyhez az első négy hely valamelyikét kell megcsípni – sokféle forgatókönyv létezik, de mindennek az alapja, hogy a hátralévő két mérkőzés közül az egyiket muszáj megnyerni. „A csoportban mindenki megszorított már mindenkit. Az oroszok fizikálisan kiemelkednek a mezőnyből, eddig három jó mérkőzésük volt, de remélem, ez megváltozik a folytatásban. Két olyan csapattal, az orosszal és az olasszal találkozunk, amelyek a korosztály meghatározó erői. Csak akkor lesz esélyünk ellenük, ha extázisban játszunk, és mindenki százhúsz százalékot produkál.” Reméljük, így lesz, és a csapat hétvégére átteheti a székhelyét Győrből Nyitrára.

A győri csoport állása 1. Oroszország 9 pont, 2. Szerbia 5, 3. Olaszország 5, 4. Németország 4, 5. Magyarország 2, 6. Fehéroroszország 2 A magyarok mérkőzései Szerda, 18 óra: Magyarország–Oroszország Csütörtök, 18 óra: Magyarország–Olaszország