UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2016-11-26 08:54

Év végi díjeső

Megtartotta évzáró és díjátadó gáláját a Magyar Atlétikai Szövetség. A Vörösmarty téri Gerbeaud Ház Átrium termében lezajlott fogadáson a 2016-os év legjobb atlétáit díjazták. Nagy meglepetések nem születtek, a világversenyeken elért eredmények alapján előre lehetett sejteni, melyik korosztályban ki lesz a befutó.

Majer Dániel Illusztris társaság gyűlt össze a Vörösmarty téri Gerbeaud Házban, ott rendezte ugyanis évzáró és díjátadó gáláját a Magyar Atlétikai Szövetség. Az eseményen az idei szezon legjobb magyar atlétái részesültek korosztályonkénti elismerésben.
A díjazottak és edzőik Fotó: atletika.hu
A díjazottak és edzőik Fotó: atletika.hu
A díjakat Bartha Csaba, a MOB frissen kinevezett főtitkára és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke adta át. A sort az év ifjúsági atlétáinak (U18) kihirdetése nyitotta. A leányok között a Békéscsabai AC tbiliszi ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes, ifjúsági országos bajnok, ifjúsági válogatott versenyt nyerő akadályfutója, Pavuk Tira kapta az elismerést. A fiúk között Eszes Dánielt, a Dunakeszi VSE sportolóját díjazták, aki 110 méter gáton ifjúsági Európa-bajnokságot és országos bajnokságot nyert, nem mellesleg a korosztály Európában legjobb, világszinten a második legjobb idei időeredménye is az övé. A legjobb junior (U20) atléták között elsőként Bajnok Esztert, a Favorit AC lengyelországi junior-világbajnokságon döntős, ott hetedik helyen záró távolugróját szólították a színpadra, csakhogy Eszter az Egyesült Államokban tartózkodik, a díjat ezért edzői, Lengyák György és Dovigyel Csaba vették át. Halász Bence, a Dobó SE kalapácsvetője viszont személyesen is megjelent, hogy a junior fiú kategória legjobbjaként fogadja a gratulációkat. Bence aranyéremmel térhetett haza a junior-világbajnokságról, hat és hét kilogrammos kalapáccsal is junior országos csúcsot dobott, valamint a korosztály idei legjobb eredménye is az ő nevéhez fűződik mindkét szerrel. A felnőtt ob-n kalapácsvetésben második lett, a juniorok között pedig nyert, sőt, korosztályában a súlylökés és diszkoszvetés országos bajnoki címét is megszerezte. Az utánpótlás korosztály, azaz az U23-as atléták legjobb női versenyzőjének a 20 éves Kozák Lucát, a Debreceni SC-SI gátfutóját választották, aki a felnőttek Európa-bajnokságára és fedett pályás világbajnokságára is kijutott. Előbbin 100 méter gáton a 16. helyen végzett. A fiúk között Rivasz-Tóth Norbert, a TDAK gerelyhajítója kapta az elismerést, miután U23-as Európa-kupa ezüsttel és új utánpótlás-rekorddal zárta a szezont. A felnőttek között a riói olimpián bronzérmet nyerő súlylökő Márton Anitát és az amszterdami Eb-n 110 méter gáton ezüstérmet szerző Baji Balázst díjazták.