UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2016-12-19 17:52

Az első siker

A juniorválogatott megszerezte első győzelmét az NB I-es férfi röplabda-bajnokságban, Tomanóczy Tibor szövetségi edző öröme azonban nem felhőtlen, hiszen a fiatalok a klubcsapatát, a Dunaferrt múlták felül.

Lakner Gábor Újabb öt mérkőzésen lépett pályára a juniorválogatott az NB I-es férfi röplabda-bajnokságban, és Tomanóczy Tibor együttese kifejezetten jól játszott az Izsákon megrendezett összecsapásokon. A fiatalok már a Kecskemét ellen közel álltak a pontszerzéshez, hiszen a 32-30-ra elvesztett második játszma után 28-26-ra megnyerték a harmadikat, s kis szerencsével akár kicsikarhatták volna az ötödik játszmát. A kecskemétiek végül 3-1-re győztek, de a játszmalopás mindenképpen örömteli fejlemény. A Kazincbarcika és a Szolnok ellen nem sikerült szettet nyerniük, bár az utóbbi ellen közel álltak hozzá.
junior fiú röpi
junior fiú röpi
Aztán a Dunaferr ellen megtört a jég, bár Tomanóczy Tibor öröme nem volt teljes, hiszen a juniorválogatott az ő klubcsapatát győzte le ötszettes mérkőzésen. Az újvárosiak ezúttal nem tudták azt a játékot nyújtani, amilyet eddig megszoktak tőlük. Sorban rontottak könnyű labdákat, rendre nem sikerültek a befejező ütések, miközben a juniorok nagyszerűen használták ki ellenfelük hibáit. A fiatalok 2-2-es állásnál elkönyvelhették első pontjukat, és miután a döntő játszmában is jobbnak bizonyultak, az első bajnoki győzelmüket is megünnepelhették. „A legfontosabb az volt, hogy az első bajnoki etaphoz képest sokkal jobban játszottunk, motiváltabbak voltak a srácok. Várták már ezt a lehetőséget, jó hangulat uralkodott, és a csapatszellem is kitűnő volt – értékel honlapunknak Tomanóczy. – Egyhónapos szünet után is gyorsan megtalálták az összhangot, a feladó-ütő kapcsolat jól működött, a nyitásfogadásban is előreléptünk. A védekezés és a sáncolás is javult, de ezen a két területen még van mit dolgoznunk. A Dunaferrből két kulcsjátékosom hiányzott, de az volt a döntő, hogy többen már az év végét várták, és nem koncentráltak eléggé. A fiatalok nagyon harcosak voltak, és kihasználták. A klubomnak sokba kerülhet ez a vereség, ráadásul hiába voltak ősszel bravúrjaink, mindenki a juniorok elleni zakóra fog emlékezni.” Az ötödik mérkőzésen a decemberi Európa-bajnoki selejtezőre készülő, Kelemen István vezette U16-osok kaptak lehetőséget a gyakorlásra. A Sümeg három szettben múlta felül a még fiatalabbakat, akik legközelebb Brnóban lépnek pályára, immár tétmérkőzésen.