UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-02-10 17:44

Fiatalok Párizsban

Több magyar utánpótláskorú cselgáncsozó is tatamira lép az egyik legrangosabb és legnépesebb versenyen, a párizsi Grand Prix-viadalon, köztük az Atomerőmű SE súlycsoportot váltott versenyzője, Pupp Réka.

L. G. Három kisebb nemzetközi verseny után a hét végén igazán beindul az év a cselgáncsozóknak, akik a felnőttranglista-pontokért küzdenek. A sor a Tunisz Opennel kezdődött, amelyen két magyar versenyző indult. A mezőny nem volt túl népes, az Ippon Judo Tatabánya 78 kg-ban induló versenyzője Salánki Evelin (22) nyolcfős mezőnyben lett a hetedik, míg a szatymaziak nehézsúlyú judósa, Nagy Kitti (20) ötfős mezőnyben nyert bronzérmet.
pupp2016bpgp
pupp2016bpgp
Azt követően a nőknek megrendezett Szófia Openen egyedül Salánki Evelin lépett tatamira, és lett az ötödik tizenöt induló között, a Portugáliában megrendezett Odivelas Openen pedig nem volt magyar résztvevő. Az idei első, igazán rangos nemzetközi verseny a hét végén következő párizsi Grand Prix-viadal, amelyen már nagyobb létszámú csoport, egészen pontosan hét cselgáncsozó képviseli a magyar színeket. Több utánpótláskorú dzsúdós is megméreti magát a francia fővárosban, amelynek a nagydíján eddig két magyar – Kovács Antal 2001-ben és Hadfi Dániel 2007-ben – nyert aranyérmet. Szombaton a 60 kg-ban szereplő Bartha Ákos (22, Miskolci VSE) és Szabó Csaba (23, Kecskeméti JC), valamint a 48 kg-ból az 52 kg-ba fellépő Pupp Réka (20, Atomerőmű SE) lép tatamira. Vasárnap a 70 kg-ban szereplő – mellesleg országos bajnoki címvédéssel hangoló – Gercsák Szabinának (20, Hell Miskolci JC) drukkolhatunk. A sportolókkal tartott Braun Ákos, Flórusz János és Sima Tacuto edző, illetve kitűnő nemzetközi bírónk, Havasiné Fridrich Annamária, aki ezúttal is megbízást kapott a nemzetközi szövetségtől. A 154 ezer dollár összdíjazású viadalon rengeteg ranglista-pontot lehet szerezni, de évről évre talán ezen a versenyen a legnehezebb a legjobbak közé kerülni. A két, 60 kg-ban induló magyar versenyző 41 fős mezőnyben próbál helytállni, Pupp Rékának 23, míg Gercsák Szabinának 21 riválisa akad súlycsoportjában, és korántsem a futottak még kategóriából.