UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-02-11 00:23

Győzelem hosszabbításban

Hosszabbításban győzte le az U18-as jégkorong-válogatott a franciákat a Tüskecsarnokban zajló Négy Nemzet-tornán. Az U15-ös válogatott bronzmeccset játszik szombaton a Jégpalotában.

Pusztai Viola Az olaszok 5-3-as legyőzése után az U18-as jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban zajló Négy Nemzet-torna papíron legerősebb résztvevőjével, Franciaországgal mérkőzött a második napon. A párharc abból a szempontból is érdekesnek ígérkezett, hogy a két csapat az áprilisi divízió I/A csoportos világbajnokságon is találkozik.
Az U18-as válogatott hosszabbításban gyűrte le a franciákat a Tüskecsarnokban Fotó: Szombathelyi Beáta
Az U18-as válogatott hosszabbításban gyűrte le a franciákat a Tüskecsarnokban Fotó: Szombathelyi Beáta
Nem bánnánk, ha a magyarok akkor is olyan keményen kezdenének, mint tették azt most, hiszen az első harmad elején szinte beszorították ellenfelüket a védekező zónájukba, ráadásul három az egy elleni szituációban Szűcs Ádám hagyott ki nagy helyzetet. Ennek ellenére a vezetést a franciák szerezték meg a 9. percben. Glen Williamson együttesének ez persze nem szegte kedvét, minden egyes korongkért küzdött, s nagy százalékban sikerrel szerezte, illetve tartotta meg. A helyzeteket pedig még a szünet előtt sikerült gólra váltani: az olaszok ellen is remekül játszó Kreisz Brúnó egyenlített. A második harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon kiállításokkal fűszerezve, a magyarok háromszor is a büntetőpadot koptathatták, a franciák azonban nem tudtak élni a lehetőséggel a remek védekezésnek, és Szeles Martin kiváló kapusteljesítményének köszönhetően. Apropó, a helyszínen tekintette meg a mérkőzést a Stanley Kupa-győztes, korábbi NHL-kapus Rick Wamsley is, akire jó benyomást tettek a magyar fiatalok. A kanadai szakember úgy véli, megállnák a helyüket az egyik legerősebb juniorligában, az OHL-ben is, Szeles teljesítményét pedig külön kiemelte. A második harmad krónikájához tartozik még az az el nem hanyagolható tény, hogy Szigeti Ákos révén emberelőnyben megszerezte a vezetést a válogatott, és azt néha hősies védekezéssel az 52. percig tartotta. A franciák ekkor fórban egyenlítettek, s miután néhány nagyobb magyar helyzet ellenére nem esett gól a végső dudaszóig, következett a hosszabbítás. Három a három ellen Vértes Nátánék kapujukhoz szegezték ellenfelüket, és türelmesen kidolgozott helyzet után Almási Márk lőtte be a 3-2-es győzelmet érő gólt. Az U18-as válogatott Lengyelországban szereplő csapatának a házigazdák elleni mérkőzéséről nem érkezett információ.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, BUDAPEST, TÜSKECSARNOK Február 9. (csütörtök):  Franciaország–Szlovénia 4-0, Magyarország–Olaszország 5-3 Február 10. (péntek):  Szlovénia–Olaszország 4-3 szétlövéssel, Magyarország–Franciaország 3-2 hosszabbítás után Február 11. (szombat): 12:15 Olaszország–Franciaország, 15:30 Szlovénia–Magyarország

Az U15-ös válogatott a Jégpalotában zajló Négy Nemzet-tornán pénteken kora délután az olaszokkal mérkőzött. A találkozó első harmadában a magyar együttes szerzett vezetést Wágner Olivér góljával, majd a második játékrész közepén Csollák Márkó Ámor kettőre növelte az előnyt. Az olaszok az utolsó harmadban szépítettek, így a meccset Rastislav Ondrejcik együttese 2-1-re nyerte. Az elődöntőt azzal az Ausztriával játszotta, amelytől az első napon 4-1-re kikapott. Visszavágni annak ellenére nem sikerült, hogy az osztrák vezetés után a 18. percben egymás után kétszer is eredményes volt a magyar csapat és előnyét csaknem a második harmad közepéig tartotta is. Ekkor az ellenfél egyenlített, majd a meccs hajrájában beállította a 3-2-es végeredményt. A magyarok szombaton a szlovénokkal játsszák a bronzmeccset, miután ők 6-3-ra kikaptak az olaszoktól az elődöntőben.

U15-ÖS NÉGY NEMZET-TORNA, BUDAPEST, JÉGPALOTA Február 9. (csütörtök):  Magyarország–Ausztria 1-4, Magyarország–Szlovénia 2-3 Február 10. (péntek): Magyarország–Olaszország 2-1. Elődöntő: Olaszország–Szlovénia 6-3, Magyarország–Ausztria 2-3 Február 11. (szombat): 09:40 Bronzmeccs: Magyarország–Szlovénia, 12:00 Döntő: Ausztria–Olaszország