UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-02-13 15:45

Kemény csaták Párizsban

Három utánpótláskorú cselgáncsozónk lépett tatamira a párizsi Grand Slam-tornán, akik közül csak Szabó Csaba (23) tudott mérkőzést nyerni, de Bartha Ákos (22) és Pupp Réka (20) is nagy küzdelemre kényszerítette neves riválisát.

L. G. Hatvanegy ország több mint négyszáz cselgáncsozójának részvételével rendezték az idei párizsi Grand Slam-tornát, amelyen a magyaroknak nem sok babér termett. A fiatalok közül Gercsák Szabina (20) végül mégsem lépett tatamira, a másik három utánpótláskorú versenyző pedig összesen egy győzelmet könyvelhetett el.
tothl2017parizs
tothl2017parizs
A férfiak 60 kg-os súlycsoportjában Szabó Csaba (23) nevéhez fűződik a nyert mérkőzés, aki kezdésként a tunéziai Fradzs Duibivel csapott össze. A találkozón nem született akciópont, az új szabályok értelmében így nem döntöttek a büntetések – ebben egyébként a magyar fiatal állt jobban –, hanem jöhetett a hosszabbítás. A küzdelmet újabb intés döntötte el, a tunéziai beszedte a harmadikat is, így Szabó aranyponttal győzött. A következő körben azonban a grúz Amiran Papinasvili megállította, ráadásul az Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes ellenfél ipponnal vetett véget a küzdelemnek. Ugyanebben a súlycsoportban próbálkozott Bartha Ákos (22), aki erőnyerőként kezdett, majd az orosz Robert Msvidobadze ellen pont nélküli mérkőzést zárt. A Miskolci VSC versenyzője kiegyenlített mérkőzést vívott a grúz színekről oroszra váltó, kétszeres világbajnokkal, mindketten egy-egy sidót gyűjtöttek be. A ráadást megint csak intés döntötte el, ezúttal azonban nem a magyar versenyző javára. Új súlycsoportban, 48-ról 52 kg-ra váltva lépett tatamira Pupp Réka (20), ahogy tette azt az olimpiai bajnok Sarah Menezes, s rögtön az első fordulóban találkoztak is a felek. Az Atomerőmű SE versenyzője dicséretes módon eljutott a hosszabbításig a brazil klasszis ellen, aki aztán ipponnal szerezte meg az aranypontot. Bemutatkozásnak mindenesetre nem volt rossz mérkőzés. A 154 ezer dolláros összdíjazású viadal éremtáblázatának élén Japán (7 arany, 4 ezüst, 2 bronz) végzett, megelőzve a Koreai Köztársaságot (2, 1, 2) és Franciaországot (1, 4, 6).