UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-02-19 16:21

Négy magyar a rájátszásban

Négy magyar csapat jutott az osztrák ifjúsági jégkorongliga negyeddöntőjébe. Az alapszakaszban a Fehérvár és az UTE is megnyerte a csoportját. A pontversenyben az UTE csatára, Szalma Zsolt áll az élen, aki 31 mérkőzésen 41 gólt szerzett és 35 gólpasszt osztott ki.

UP-info Lezárult az osztrák ifjúsági jégkorongliga alapszakasza, amely után a rájátszásba négy magyar és négy osztrák együttes jutott. A 15 csapatos bajnokságban 32 mérkőzésen vannak túl a résztvevők, a sorozat a negyeddöntővel folytatódik. Az EBJL-ben ebben a szezonban hét magyar, hét osztrák és egy szlovén csapat indult. A tavalyi remekül sikerült a magyaroknak, elég csak azt említeni, hogy a Fehérvár és a MAC Budapest játszotta a döntőt, előbbi nem akármilyen izgalmak között, a mindent eldöntő mérkőzésen hosszabbításban hódította el a bajnoki trófeát. „Hazai” döntőre akár most is lehetőség nyílhat, hiszen az alapszakasz A csoportját a Fehérvár, a B-t az UTE nyerte.
AZ UTE nyerte a B csoportot az EBJL-ben, játékosuk, Szalma Zsolt vezeti a pontlistát Forrás: UTE
AZ UTE nyerte a B csoportot az EBJL-ben, játékosuk, Szalma Zsolt vezeti a pontlistát Forrás: UTE
A fehérváriak toronymagasan lettek elsők a csoportjukban, 32 mérkőzésből 26-ot a rendes játékidőben, hármat hosszabbításban vagy szétlövésben nyertek meg, és mindössze három találkozón hagyták el vesztesen a jeget, de az egyik összecsapáson így is gyűjtöttek egy pontot. Összesen 85 pontot szedtek össze, a mögöttük végző Villach 71, harmadik Red Bull Salzburg 69, a negyedik Klagenfurt 59 ponttal zárt. Ugyanebben a csoportban a Győr az ötödik, a Vasas a hatodik helyen végzett, az utolsó a mindössze 5 ponttal rendelkező Zell am See-Lienz együttese lett. A B csoport élén az UTE 78 ponttal zárt, a lilák mindkétszer felülmúlták a Fehérvárt – a csapatok csoporton belül és a csoportok között is oda-vissza kört játszanak –, egyszer a rendes játékidőben, egyszer hosszabbításban nyertek. A MAC csupán három ponttal maradt le az első helyről, a harmadik Vienna Capitals azonban már tíz ponttal végzett a budapestiek mögött. Bár jócskán lemaradva, 45 ponttal a negyedik helyre futott be a Debrecen és a Miskolc közös csapata, megelőzve az Okanagan HCE-t, a Maribort, a Linzet és a 19 pontot gyűjtő Hokiklub Budapestet. Vessünk pillantást az egyéni statisztikákra is. A pontversenyenyben az UTE csatára, Szalma Zsolt áll az élen, aki 31 mérkőzésen 41 gólt szerzett és 35 gólpasszt osztott ki – így természetesen a góllövőlistát is vezeti, és ő a mezőny legjobb előkészítője is. Mögötte a fehérvári Dézsi Bence áll 22 góllal és 29 gólpasszal, és az első tízben további három magyar játékos található Horváth Ákos (UTE), Csicsák Erik (MAC) és Vértes Nátán (Fehérvár) személyében. A kapusok összevetésében a Villach két játékosa áll az élen. A magyarok közül a legjobb a DebMist képviselő Agárdy Adrián lett 91.7 százalékos védési hatékonysággal, ő a harmadik a rangsorban. Az alapszakaszban az emberelőnyös szituációkat a leghatékonyabban a Fehérvár használta ki, emberhátrányban pedig a legkevesebb gólt kapta. A negyeddöntő párosításáról az élen végzett csapatok dönthetnek, a választásra rövidesen sor kerül. Az alapszakasz eredményei és a statisztikák ITT megtekinthetők.