UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2017-03-14 16:10

Tajpeji ötösfogat

Elérkeztünk a junior műkorcsolya és jégtáncszezon utolsó, egyben legrangosabb versenyéhez, a junior-világbajnoksághoz. A korosztály seregszemléjére ezúttal Tajpejben kerül sor, ahol az igen népes mezőnyben öt magyar korcsolyázó küzd majd a minél jobb pontokért.

Majer Dániel Magyar idő szerint szerda hajnalban kezdetét veszi a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság Tajpejben. A Kínai Köztársaság fővárosában a korosztály 43 országból érkezett 184 versenyzője lép jégre, köztük öt magyar. Leány egyéniben Medgyesi Fruzsina és Jakab Dária, fiú egyéniben Borovoj Alekszander, jégtáncban pedig a Jakucs Hanna, Illés Dániel kettős mutatja be programját. A párosozók között nincs magyar induló.
Borovoj Alekszander és Vidrai Szabolcs Forrás: Sebestyén Júlia facebook
Borovoj Alekszander és Vidrai Szabolcs Forrás: Sebestyén Júlia facebook
Tóth Ivett a tavalyi debreceni junior vb-n elért nyolcadik helyének köszönhetően az idén két leány is képviselheti a magyar színeket a 45 fős mezőnyben. Kettejük közül Tokaji-Kulcsár Zsófia már felnőttek között is versenyző tanítványától, a tavalyi ifjúsági téli olimpián csapatban bronzérmet nyerő 17 éves Medgyesi Fruzsinától lehet kiemelkedőbb eredményre számítani, de azért a nála egy évvel fiatalabb Jakab Dária sem hangolt rosszul a juniorok egyetlen világversenyére, február elején az első helyen végzett ugyanis a miskolci Jégvirág-kupán. Mindkét lánynak ez lesz az első junior-világbajnoksága. A fiúk mezőnyében az idén már a felnőtt Európa-bajnokságon is elinduló, regnáló felnőtt és junior országos bajnokként utolsó junior-világbajnokságára készülő Borovoj Alekszanderért szoríthatunk, akit ezúttal edzője, a Tóth Ivettet a felnőtt-világbajnokságra felkészítő Sebestyén Júlia helyett a korábbi egyéniző, hatszoros magyar bajnok, junior-világbajnoki 4. helyezett Vidrai Szabolcs kísért el. Alekszander, avagy becenevén Szása Sebestyén Júlia szerint nem számíthat sétagaloppra, ranglistán elfoglalt helye miatt ugyanis nagyon korán, negyedikként lép jégre, ami pontozásos sportág lévén hátrányt jelent a 45 fős mezőnyben. A jégtáncosok között a szintén utolsó éves juniorkettős Jakucs Hanna, Illés Dániel küzd a minél jobb helyezésekért. Az Olaszországban készülő duó, Szásához hasonlóan elindult a januári felnőtt Eb-n, amit amolyan jutalomjátékként fogott fel, és már akkor arról beszélt, hogy a fő megméretés és a szezon legfontosabb versenye a junior vb lesz. Hannáék felkészülését a kontinensviadal előtti időszakhoz képest mindenképp könnyítette, hogy a junior és a felnőtt programjaik mindennapos gyakorlása helyett ezúttal elég volt az előbbire koncentrálniuk. Az eseményeket a fiúk rövid programja nyitja szerdán, helyi idő szerint 10 óra 30 perckor, ami annyit jelent, hogy Szása magyar idő szerint hajnali fél 4-kor lép jégre. A jégtáncosok rövid programjára csütörtökön, a lányokéra pénteken kerül sor.