UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-03-17 09:06

Zágrábi tarolás

A magyar ifjúsági cselgáncsválogatott kilenc éremmel, közte négy arannyal tért haza a Zágrábban megrendezett Európa Kupa-viadalról. A fiatalok fölényesen végeztek az éremtáblázat élén, ráadásul aranyból is a legtöbbet nyerték.

UP-info Az ifjúsági cselgáncsválogatott az olaszországi Follonicában megrendezett szezonnyitó Európa Kupa-viadal után a zágrábi megméretésen is teljes létszámmal állt rajthoz. A sorból a kettő között lebonyolított törökországi verseny lóg ki, ahol csupán két győri versenyző képviselte a magyar színeket, de mindketten éremmel tértek haza.
ifiek2017zagrab
ifiek2017zagrab
Az olaszországi viadalon hét érmet, közte két aranyat nyertek a magyarok, amellyel az éremtáblázat harmadik helyén végeztek. Horvátországban ezt is sikerült felülmúlni, a termés kilenc medália, közte négy arany volt, amellyel magasan a tabella élén zárt a küldöttség. Nem mellesleg a négy első helynél sem gyűjtött többet senki. A mezőny pedig népes volt, harmincegy ország csaknem nyolcszáz versenyzője lépett tatamira, közte a mi harminchárom fiú és huszonhárom leány dzsúdósunk. A már említett négy arany mellé egy ezüst- és négy bronzérmet nyertek a fiatalok, valamint egy ötödik és öt hetedik helyezés került a tarsolyba. Kifejezetten remek szereplés! Ráadásul csak úgy röpködtek a magyar ipponok a horvát fővárosban. Vida András (Győri AC), Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE), Sipőcz Richárd (Győri AC) és Maróti Alexandra (UTE) végső győzelme után is felcsendült a Himnusz.  Őzbas Szofi (Ceglédi VSE) épphogy csak lecsúszott a dobogó tetejéről, aranypontos küzdelem végén fényesen csillogó ezüstéremnek örülhetett. A győztesek mellett további négy magyar versenyző zárt nyertes mérkőzéssel: Feczkó Csanád (Miskolci VSC), Naji Dávid (Kaposvári JK), Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE) és Kármán Andrea (UTE) is sikeresen vette a bronzcsatát. Pontszerzőink is akadtak szép számmal: Harmath Eszter (UTE) az ötödik, míg Tóth Csaba (Pénzügyőr SE), Klein Dorina (Ceglédi VSE), Szilli Nóra (Győri AC) és Faragó Petra (Miskolci VSC) a hetedik helyezésével gyarapította ranglistapontjainak számát.