UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-14 09:13

Kadetfinálé

Hat hely már elkelt a kosárlabdázók fiú-kadetbajnokságának nyolcas döntőjében, a kiadó kettőért jövő csütörtökön kezdődik a párharc. Az Alba Fehérvár együttese veretlenül nyerte meg a felsőházi rájátszást.

L. G. Az U20-as és a juniorkorosztály után a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságában is véget ért a felsőházi rájátszás. Az első hat helyezett automatikus résztvevője a nyolcas döntőnek, az utolsó két helyezett pedig két felvonásból álló párharcot vív az alsóház két legjobbjával az utolsó két kiadó helyért.

DSC_0530
DSC_0530
A felsőházi rájátszás győztesének kiléte már régóta ismert, az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U17-es regionális döntőjében is pályára lépő Alba Fehérvár behozhatatlan előnnyel fordult a hajrára. Peresztegi Nagy Ákos együttese zárásként is erődemonstrációt tartott: 69-39-re nyert a második helyezett Vasas Akadémia vendégeként, azzal veretlenül végzett az élen. A Vasas Akadémia az utolsó fordulóban elszenvedett hazai vereséggel ötvenszázalékosra rontotta mérlegét, de az is elég volt a második helyhez. Mögötte ugyanis öt csapat is 6/8-as győzelmi mutatóval zárt, és az utolsó is 5/9-es mérleget jegyzett, ami jelzi a bajnokság kiegyensúlyozottságát, legalábbis ami a székesfehérváriak mögötti üldözőbolyt illeti. Az utolsó játéknap előtt a végül harmadikként záró Szombathelyi Sportiskola KA és a Budapesti Honvéd helye már biztos volt a döntőt érő első hat között, az utolsó két kiadó helyre pedig még négyen pályáztak. A MAFC végül 98-55-re verte meg a ZTE KK-t, a Rátgéber Akadémia pedig 85-80-ra nyert a Szolnoki Sportcentrum ellen, így a négy csapat közül az ötödik helyre befutó fővárosiak és a hatodik helyet elcsípő pécsiek örülhettek. Az alsóházi keresztjátékban a Kaposvári KK ugyan először 72-67-re kikapott a tavalyi ezüstérmes Nyíregyházi Sportcentrum KA-tól, ám másodjára 74-64-re nyert, így jövő csütörtökön a ZTE KK-val kezdi meg a nyolcas döntőért vívott keresztjátékot. A másik párharcba a tavalyi bronzérmes Debreceni KA-DSI érkezik az alsóházból, amely miután 55-51-re kikapott a Körmendi Törpördögöktől, másodszorra 88-47-re győzött. A Debrecen a Szolnok ellen csatázik a döntőbe jutásért – a párharc szintén jövő csütörtökön kezdődik. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.