UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-05-01 16:01

Hatodik hely a Jégpalotában

A hatodik helyen végzett az U16-os jégkorongozók budapesti Európa-kupáján a leányválogatott. A főként A csoportos együttesekből álló mezőnyben a magyar csapat szépen helyt állt, a nagy rivális osztrák válogatottat legyőzte. A viadalt az oroszok nyerték, a döntőben a cseheket verték meg 2-1-re.

Bruckner Vince Hatodik helyen végzett az U16-os leányválogatott a budapesti Jégpalotában rendezett Európa Kupán. A nyolccsapatos viadalon igen erős együttesek szerepeltek. Két csoportba sorolták a csapatokat, amelyek körmérkőzést játszottak, majd helyosztókon döntötték el a helyezéseket.

Hatodik helyen végzett a magyar csapat a budapesti Európa-kupán Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Hatodik helyen végzett a magyar csapat a budapesti Európa-kupán Forrás: jegkorongszovetseg.hu
A hazai pályán szereplő magyar együttes az orosz, a német és az osztrák válogatottal került egy kvartettbe, és legnehezebb mérkőzését az oroszok ellen már az első napon, csütörtökön letudta. A világ egyik legerősebb válogatottjával szemben nem volt esélye, az ellenfél végig vezetve, 6-1-re megnyerte az összecsapást. A német csapat következett, amely ellen még érződött a leányokon az előző napi mérkőzés fáradtsága, már három perc után kétgólos hátrányba kerültek. Ezt követően valamelyest fel tudtak állni, a vége azonban így sem lett sokkal szebb, mint az oroszok ellen. Alighanem a csoportkör utolsó találkozója marad a legkellemesebb emlék a magyar válogatottnak a tornáról: igaz, osztrákok kezdtek jobban, a második harmadtól azonban rákapcsoltak a lányok, és magabiztosan – egy perc alatt fordítva – végül 4-1-re nyertek. A nyugati szomszéd elleni sikernek köszönhetően az ötödik helyért játszhatott a zárónapon a magyar együttes, Svájc A csoportos együttese viszont újabb túl nagy falatnak bizonyult: ugyan a vezetést még a mieink szerezték meg, a végjátékot azonban jobban bírta az ellenfél, és 2-1-re győzni tudott. A négynapos tornát az oroszok nyerték, a döntőben a cseheket verték 2-1-re, míg a bronzmeccsen a finnek magabiztosan 3-0-ra nyertek a németek ellen. A magyar válogatott ugyan csak egy meccset nyert, de ettől függetlenül helyállt a nehéz mezőnyben.

Európa-kupa, Budapest Április 27., csütörtök Svájc-Csehország 0-5 Németország-Ausztria 2-1 Finnország-Szlovákia 13-3 Oroszország-MAGYARORSZÁG 6-1 Április 28., péntek Szlovákia-Svájc 1-3 Németország-MAGYARORSZÁG 5-1 Csehország-Finnország 1-0 Ausztria-Oroszország 0-10 Április 29., szombat Szlovákia-Csehország 0-6 MAGYARORSZÁG-Ausztria 4-1 Finnország-Svájc 5-1 Oroszország-Németország 4-0 Április 30., vasárnap Döntő: Oroszország-Csehország 2-1 Bronzmeccs: Finnország-Németország 3-0 Az 5. helyért: Svájc-MAGYARORSZÁG 2-1 A 7. helyért: Ausztria-Szlovákia 2-1

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.