UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2017-05-20 22:58

Javítottak a juniorok

Javított a pontszámán, és a szombati versenynapon az előkelő hetedik helyen végzett a junior-kéziszercsapat a Budapesten zajló, 33. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Mindez az összetettben azonban a döntőhöz nem volt elég a lányoknak, akik a kombinált csapatversennyel vigasztalódhattak.

UP-info Javított a junior-kéziszercsapat a Budapesten zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A Papp László Sportarénában a felnőttek és a juniorok is versenyeznek, utóbbiak pedig hiába javítottak az első napon elért eredményükön, nem jutottak a legjobb nyolc csapat részvételével zajló döntőbe. A fiatalok az első ízben kiírt kombinált csapatversenyben a felnőttekkel együtt a nyolcadik helyen végeztek.

Szépen szerepeltek a junior lányok Forrás: rgbudapest.hu
Szépen szerepeltek a junior lányok Forrás: rgbudapest.hu
A junior-kéziszercsapat (Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Juhász Anna, Várkonyi Dea; tartalékok: Györe Dorottya, Juhász Emma) a 14. helyen mutatkozott be a Papp László Arénában zajló 33. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A 14,150 pontos eredményt nagyban befolyásolta a csapat kisebb rontása, enyhítő körülmény azonban, hogy a fiatalok korábban még sosem szerepeltek ekkora csarnokban, ennyi ember előtt világversenyen. Egy nappal később, az első napon szerzett tapasztalatok birtokában, az óriási hangulathoz hozzászokva ismét bemutathatták a gyakorlatukat, hogy a 26 induló között előbbre lépjenek. Amint a 15,750-es pontszám is mutatja, ezúttal lényegesen jobban sikerült a performansz, amely a második napi rangsorban a hetedik helyre volt elég. Csupán olyan országok csapatai előzték meg a mieinket, mint az oroszok, ukránok, fehéroroszok, bolgárok, olaszok és izraeliek. A döntőbe jutásról azonban a két nap összesített sorrendje döntött, amelyben a magyarok a tizedikek lettek, így nem szerepelhetnek ott a vasárnapi fináléban. A nyolcadik helyezett litvánoktól mindössze négy és fél tizeddel maradtak el, így szinte biztosan kijelenthető: ha nincs a pénteki rontás, az Eb utolsó napján is szoríthattunk volna hazai indulóért. Így azonban nem lesz magyar a mezőnyben, hiszen a felnőttek között senki sem jutott a szerenkénti döntőbe. Ennek ellenére az idősebbek között is jól szerepeltek a mieink, akik a juniorokkal közösen a nyolcadik helyen zárták az első alkalommal kiírt kombinált csapatversenyt.

33. RITMIKUS GIMNASZTIKA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST Kombinált csapatverseny  Európa-bajnok: Oroszország (Felnőtt egyéni: Arina Averina, Dina Averina, Alekszandra Szoldatova. Junior kéziszercsapat: Jelizavjeta Bogackova, Kszenyija Markova, Diana Menzsinszkaja, Darja Perevozscsikova, Ola Szadomszkaja, Krisztyina Tyeljanyikova) 182.175, 2. Fehéroroszország 171.450, 3. Bulgária 170.300, 4. Izrael 167.700, 5. Olaszország 159.825, 6. Ukrajna 156.100, …8. Magyarország (Felnőtt egyéni: Kis Alexandra, Pigniczki Fanni, Váray Míra. Junior kéziszercsapat: Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Juhász Anna, Várkonyi Dea; tartalékok: Györe Dorottya, Juhász Emma) 152.050