UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-06-07 11:26

Bronzok Leibnitzből

Négy magyar cselgáncsozó is a dobogó harmadik fokára állhatott az ausztriai Leibnitzben megrendezett junior Európa Kupa-versenyen. Hosszú kihagyás után újra tatamira Tóth Fanni is, aki kilencedikként zárt.

L. G. Huszonnyolc ország több mint ötszáz cselgáncsozója lépett tatamira az ausztriai Leibnitzben megrendezett junior Európa Kupa-versenyen. A magyar színeket húsz fiú- és tizennyolc leányversenyző képviselte. Válogatottunk ezúttal sem maradt érem nélkül, négy versenyzőnk is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Monori Dániel
Monori Dániel
A fiúk közül Monori Dániel szerepelt a legjobban, aki egy győzelmet és egy aranyponttal elszenvedett vereséget követően a vigaszágon menetelt a bronzéremig a 24 versenyzőt felvonultató 55 kg-os súlycsoportban. Mindhárom hátralévő mérkőzését ipponnal nyerte meg, a sikerek értékét növeli, hogy két azeri ellenfelet is felülmúlt. Raskan Bakisalijev és Agazada Agabaj legyőzése között az olasz Alessio di Clemente alig több mint fél percig bírta a tatamin az UTE versenyzőjével szemben. A másik három bronzérmet a lányok nyerték, a 44 kg-os súlycsoportban Beringer Fatime, a 48 kg-ban Varga Brigitta, a nehézsúlyban pedig Szigetvári Mercédesz sikerének örülhettünk. A budaörsi Beringer Fatime a tízfős mezőnyben a kazah Adija Szaijn főlényes legyőzése után az elődöntőben ipponnal kapott ki az orosz Vlagylena Zerscsikovától, a bronzmérkőzésen pedig honfitársát, a ceglédi Klein Dorinát múlta felül ipponnal. Varga Brigitta jóval népesebb, 28 versenyzőből álló mezőnyben harcolta ki a bronzérmet. A japán Ogura Aoitól elszenvedett vereséget követően a vigaszágon nem kevesebb, mint négy mérkőzést kellett megnyernie ahhoz, hogy a dobogóra állhasson. Az elsőre nem állt ki az olasz Michela Fiorini, de a magyar versenyző a másik három összecsapáson alaposan bepótolta az itt kiesett perceket. Egyik hátralévő mérkőzése sem ért véget ugyanis négy perc alatt, valamennyit aranyponttal nyerte meg, ami megsüvegelendő teljesítmény. A KSI SE versenyzője az azeri Abiba Abuzsakjinova és a francia Shirine Boukli ellen vazarival győzött, az éremmérkőzésen a spanyol Elena Hidalgót pedig ipponnal múlta felül. Szigetvári Mercédesz tizenhét versenyző közül állhatott dobogóra. Két ippongyőzelem után – a horvát Zrinka Miocic és az olasz Annalisa Calagreti volt az áldozat – az elődöntőben a japán Kumeda Haruno megállította a bajai sportolót, aki aztán a bronzéremért másodpercre pontosan kiszámolt ipponnal (4:00-t mutatott az eredményjelző) nyert az orosz Szofija Pirogova ellen. A négy érmes mellett két pontszerző helyen végző magyar cselgáncsozó gyarapította ranglistapontjainak számát. A 44 kg-os súlycsoportban az ötödik helyen záró Klein Dorináról már írtunk, mellette a 100 kg-ban hetedik helyen záró Árvai Péter gazdagodott pontokkal. Mellettük négyen zártak kilencedikként, és bár azért a helyezésért nem jár pont, jegyezzük fel a nevüket: Kochán József, Pongrácz Bence, Hajdu Eszter és Tóth Fanni állt közel a pontszerzéshez. Utóbbi szereplése mindenképpen örömteli hír, hiszen súlyos sérülés után, közel egyéves kihagyást követően versenyzett újra. Magyarország az éremtáblázat tizennegyedik helyén végzett, az első három pozíciót Japán (4 arany, 1 bronz), Oroszország (2 arany, 2 ezüst, 4 bronz) és Kazahsztán (2 arany, 1 ezüst, 2 bronz) foglalta el. A részletes eredmények a judoinfo.hu-n olvashatóak. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.